Print Friendly, PDF & Email

Het Eindhovense softwarebedrijf Pitane BV wil Vlaamse taxiondernemers versneld tegemoet komen in deze moeilijke tijden door de noodzakelijke koppeling met Chiron tot eind maart gratis mee te leveren bij de aanschaf van een Pitane Driver licentie. Sinds de verplichte ritregistratie in Chiron van de ritopdrachten heeft de leverancier van de taxisoftware dagelijks nieuwe klanten aan de lijn omdat, de registratie met Chiron volledig door hun servicedesk uit handen wordt genomen. 

Een Pitane Driver licentie kost 15,- EUR per maand, inclusief de verplichte koppeling met Chiron en de webeditie van de krachtige Pitane Mobility software. De Pitane Driver app beschikt over vele functies inclusief het onderweg registreren van nieuwe ritopdrachten door de chauffeur en het verzenden van de ritbon aan de klant. In de nieuwe regelgeving die van kracht is, is voorzien dat elke houder van een nieuwe vergunning zijn/haar ritgegevens in real time moet doorgeven aan de Vlaamse Overheid.

Zo kunnen chauffeurs met een minimum aan kosten voldoen aan de nieuwe regelgeving. De registratie voor de connectie met API van centrale databank van de Vlaamse overheid voor de realtime registratie van individuele taxiritten, Chiron genoemd, staat los van de registratie voor nieuwe vergunningen of een bestuurderspas in het Centaurus systeem van de Vlaamse overheid.

Lees ook: Obstakels mogen Mutas niet verder in de weg staan

"Moeilijke tijden vragen om slimme oplossingen. Door taxiondernemers nu te helpen om aan hun wettelijke verplichtingen te voldoen zijn we er van overtuigd dat iedereen eenvoudig kan koppelen. Geen dure leasecontracten voor hardware of BCT noodzakelijk in de taxi. Pitane Driver werkt op uw iOS of Android telefoon. Kwestie van downloaden in de App Store of Google Play Store."

Lees ook  Chiron: Pitane Mobility vereenvoudigt papierwinkel voor taxichauffeurs