De aangekondigde acties van FNV Spoor op donderdag 29 april, vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei gaan niet door. Hierdoor kunnen vervoerders vanaf donderdag weer hun gebruikelijke dienstregeling opstarten. Treinreizigers, reizigersvervoerders en goederenvervoerders ondervonden woensdag 28 april zeer veel overlast vanwege acties van vakbond FNV Spoor.

De vakbond voerde acties, omdat er nog geen akkoord werd bereikt met ProRail over een nieuwe CAO. CNV Vakmensen en VHS Railprofessionals gingen eerder wel akkoord met het voorstel van ProRail. Inmiddels werd een akkoord bereikt en zijn alle acties voorlopig van de baan.

ProRail betreurt dat treinreizigers, reizigersvervoerders en goederenvervoerders hier veel overlast van kunnen ondervinden. Reizigersvereniging Rover begrijpt het belang van een goede CAO, maar stelt vragen over het middenin een pandemie reizigers duperen met treinuitval en volle treinen noodzakelijk is en roept op om over te stappen op reizigersvriendelijke acties.

Lees voor: Rover bezorgd over drukte in het openbaar vervoer

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Staking streekvervoer na mislukte onderhandelingen