Het proefproject om in de regio Veurne taxi’s in te zetten tijdens de schooldagen is een succes. De inzet van taxi’s komt dus tegemoet aan de reële vraag binnen het belbusgebied van De Lijn met haltes in Veurne, De Panne en Alveringem

Twee lokale taximaatschappijen garanderen dat een voertuig ter beschikking staat. Volgens Focus & WTV  blijkt dat nu een succes te zijn. In de eerste vijf maanden van het jaar vervoerden deze taxivoertuigen 765 reizigers, die anders door de klassieke belbus, omwille van een maximale bezetting, niet kunnen geholpen worden. In het tijdsblok tussen 15 uur 30 en 16 uur 30 worden de meeste taxiritten gereden (38 %) in het belbusgebied.

"Wanneer we weten dat de belbuscentrale maandelijks gemiddeld 1.500 reservaties registreert, dan kunnen we concluderen dat de inzet van de taxivoertuigen zorgt voor een verhoging van het effectief aantal busreizigers met 10 %. In de ochtend- en avondpiek wordt zelfs één derde méér reizigers vervoerd (+ 33 %). Het is duidelijk dat de inzet van deze taxivoertuigen tegemoet komt aan een reële vraag in het belbusgebied."

Sinds begin dit jaar rijdt er in het belbusgebied van Veurne een taxi om tijdens de schooldagen in de ochtend- en avondpiek de klassieke belbus te versterken. Het project kwam er op vraag van de vervoersregio Westhoek waaraan De Lijn haar medewerking verleent. Het gaat om een proefproject voor een jaar. Per dag zal er chauffeur met een voertuig ingezet worden. De taxi’s worden ingezet op schooldagen tijdens de spitsmomenten van 7 tot 9 uur en tussen 15.30 en 18.30 uur. 

Lees ook  Taxi Bakker op Terschelling op eigen verzoek failliet verklaard

Lees ook: Vlaamse Regering hult zich nog in stilzwijgen na gunning

Belbus De Lijn
Print Friendly, PDF & Email