Deze zomer leeft Gent weer helemaal op: de terrasjes zijn open, de sfeer optimaal en de winkelstraten klaar voor klanten. Geef lokale handelaars en horeca een duwtje in de rug en doe mee aan de inruilactie die De Lijn samen met PUUR Gent op poten zetten. Dankzij de lijnkaart zomer, mcard10 zomer (door groot succes helaas uitverkocht) en zomer abonnement ga je zorgeloos op stap met bus en tram. Je zomerticket helemaal opgebruikt? Dan kan je tot 15 oktober 2021 naar een van onze Gentse Lijnwinkels hollen en je zomerticket inruilen voor een van de 2000 vouchers. Er snel bij zijn is dus de boodschap! Deze voucher bestaat mede dankzij PUUR Gent, is 10 euro waard en je kiest zelf bij welke handelaar je deze inzet.

fietsmekka van Vlaanderen

Terwijl Antwerpen in de top van alle internationale lijsten van fietsvriendelijke steden staat, blijft Gent zich uitroepen tot dé fietsstad van Vlaanderen. En niet geheel onterecht want één ding is al bij het begin duidelijk, je moet lef hebben om de auto’s in de binnenstad te weren. Met de invoering van het circulatieplan is het al vier jaar verboden om Gent met de wagen te doorkruisen. Ook werden veel parkeerplaatsen geschrapt om Gent zo onvriendelijk mogelijk te maken voor de bezoekers die met de auto op bezoek komen. Wie met zijn auto tot aan de Korenlei wil komen om een nachtje in het Marriott Hotel te slapen, kan dit wel via de Drabstraat bereiken en parkeren in de diepe kelders van het hotel. Je betaald dan 40,- EUR extra per nacht voor je verblijf.

Lees ook  Voetgangers krijgen vrij baan in Gentse binnenstad

Lees ook: Nederlandse KAR moet Gentse tram sneller maken

Foto: © Pitane Blue uitkijken op de Gentse Korenmarkt voor de tram
Print Friendly, PDF & Email