Heel wat beperkingen die gelden wegens de coronapandemie vallen weg op 1 september. Ook goed nieuws voor cafégangers en feestbeesten. Cafés mogen weer even lang openblijven als voor de coronacrisis, er kan hier en daar weer worden gedanst en iedereen mag weer naar kantoor. Vlaanderen staat er bij het openzwaaien van de schoolpoorten zeker niet slecht voor. Volgens cijfers van Zorg en Gezondheid is vandaag iets meer dan 60 procent van de Vlaamse middelbare leerlingen volledig gevaccineerd.

De regels voor begrafenissen, communies en clubs vallen ook weg. Dat betekent dat ook koffietafels en andere feesten weer mogen. En dat privéclubs weer open mogen. Al moet men ook daar wel nog een mondmasker dragen om de zaak binnen en buiten te lopen maar ook tijdens verplaatsingen in de zaak zelf. Staand iets drinken, of aan de toog, kan ook weer. Dansen mag ook weer op trouwfeesten. Het verplichte sluitingsuur wordt opgeheven en horecazaken kunnen weer zo lang open blijven als ze willen, rekening houdend met het gemeentelijk of stedelijk reglement waar ze gevestigd zijn.

Brussel

Alleen Brussel viert de teugels nog niet. De Belgische hoofdstad is nog veel minder ver met inenten dan de rest van het land. Het stadsbestuur denkt erover om café- en restaurantgangers om een coronapas te gaan vragen. Dat zou mensen kunnen aanzetten alsnog een prik te halen. Buiten Brussel kan het nachtleven weer op gang komen. Er kan zelfs weer worden gedanst, al leek dat aanvankelijk nog te moeten wachten. Dansen mag officieel alleen op een privéfeestje, maar met een geappte uitnodiging van bijvoorbeeld de caféhouder mag ook een avondje stappen al zo heten.

Lees ook  Uitdagingen op de weg naar duurzame mobiliteit op de werkvloer

Lees ook: Taxi populairder dan ooit door coronacrisis

Dansen mag ook weer op trouwfeesten.
Print Friendly, PDF & Email