Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Dat er voor steps in het centrum maar weinig parkeerregels zijn, klopt.

Brusselse taxichauffeurs hebben er genoeg van dat elektrische steps voortdurend taxistandplaatsen innemen in het centrum van de stad. Hat digitaal vakblad Magazine Personenvervoer wist te achterhalen in de stadskrant Bruzz dat de Brusselse taxifederatie van Sam Bouchal vraagt om een duidelijke regelgeving voor deze steps.

“Zo ziet de taxistandplaats in de Infante Isabellastraat eruit in het centrum,” schrijft Sam Bouchal, woordvoerder van de Brusselse taxifederatie op Twitter. “Moeten we de steps zelf weghalen en op de openbare weg dumpen om een reactie te krijgen?”

“Die steps zijn een gigantisch probleem voor ons,” zegt Bouchal. “Niet alleen voor ons trouwens, voor iedereen! Ze parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap, houden zich niet aan de verkeersregels… Wij zijn het beu”. De taxifederatie wil in de eerste plaats een duidelijke regelgeving voor steps, en vindt het “onbegrijpelijk dat die er nog niet is”.

“We weten dat bedrijven als Uber, Bolt en Dott over voldoende technische middelen beschikken om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat steps niet meer in bepaalde zones kunnen binnenrijden, of niet kunnen parkeren op bepaalde plekken. Maar ze doen het niet. Ik begrijp niet waarom autoriteiten dat niet doordrukken,” gaat hij verder.

Vooral in het centrum is de overlast groot. “Elke dag hoor ik van verschillende taxichauffeurs dat ze met dit probleem kampen, ik krijg constant foto’s doorgestuurd en er ontstaan regelmatig conflicten”, aldus de woordvoerder. “Je moet ook weten dat het aantal parkeerplaatsen voor taxi’s de afgelopen jaren met 20 procent is gedaald in Brussel. Als die overgebleven plaatsen dan ook nog eens bezaaid liggen met steps, waar moeten we dan nog parkeren?”

Lees ook  Europa: VVD waarschuwt voor spionagegevaar in Chinese auto's

Dat er voor steps in het centrum maar weinig parkeerregels zijn, klopt. De politie verwijst naar de nieuwe regelgeving voor elektrische steps die sinds 1 juli van kracht is. “Aangezien er in onze zone geen specifieke parkeerzones en zones met parkeerverbod aanwezig zijn, verbaliseren we niet”, zegt Ilse Van de Keere, woordvoerder bij de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene. “Er zijn dus nog geen boetes uitgeschreven.” De taxifederatie hekelt ook het totaal gebrek aan communicatie tussen taxisector, stadsbestuur en de politie.

Gerelateerde artikelen:
estep
E-Step
Agendapakket