Valys beseft dat de tijdelijke maatregelen impactvol en beperkend zijn voor reizigers.

Sinds 11 juni 2022 gelden er vanwege personeelstekorten tijdelijke maatregelen met betrekking tot het moment waarop u uw Valysreizen kunt reserveren. Medio juli heeft Valys geïnformeerd dat de tijdelijke maatregelen verlengd werden tot en met in ieder geval eind oktober. Helaas hebben ze nog steeds een personeelstekort, nemen de Covid-besmettingen onder chauffeurs toe en staat de griepperiode voor de deur. Daarom worden de tijdelijke maatregelen nogmaals verlengd tot en met eind februari 2023.

tijdelijke maatregelen

Het doel van de tijdelijke maatregelen is om ondanks de personeelstekorten zo goed mogelijk de reizigers van dienst te blijven en zekerheid te geven over uw reis. De tijdelijke maatregelen wijzigen niet. De komende tijd evalueren zij de effecten van de maatregelen en de stand van zaken in de taxibranche. 

Met regelmaat heeft Valys overleg met het ministerie van VWS en met verschillende cliënten- en belangenorganisaties. Het doel van deze evaluaties is om met elkaar te bekijken wanneer en op welke wijze zij de tijdelijke maatregelen mogelijk kunnen versoepelen. Uiterlijk eind januari 2023 informeren zij opnieuw over hoe de situatie op dat moment is en wat reizigers vanaf 1 maart kunnen verwachten.

Valys vervoer
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  PostNL neemt maatregelen tegen FNV-acties