trein

Reizigers tussen Eindhoven en Roermond moeten zich voorbereiden op onderbrekingen.

Aankomend weekend, op 19 en 20 augustus, zal Gouda niet per trein te bereiken zijn. Dit is het gevolg van de werkzaamheden die Prorail gaat verrichten aan de kabels, leidingen bij het station en het vernieuwen van spoorsegmenten tussen Gouda en Zoetermeer.

Station Gouda gaat ruimte bieden voor een bouwproject aan de zuidelijke zijde, het zogenaamde ‘Lombokterrein’, waar ongeveer zestig woningen gepland staan. Prorail neemt de verantwoordelijkheid om de kabels voor het treinverkeer veilig te huisvesten in nieuwe kabelkokers, waardoor het bouwproject van start kan gaan. Met een doorlopend schema van 24 uur per dag tijdens het weekend, richt Prorail zich op het tijdig voltooien van het verleggen en testen van deze infrastructuur.

Bijkomend wordt er aandacht besteed aan spoorvernieuwing nabij Moordrecht en tussen Nieuwekerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Hier zullen medewerkers van Prorail de dwarsliggers vernieuwen en de ballast vervangen.

Reizigers moeten noteren dat er op 19 en 20 augustus geen treinen richting Gouda rijden. De NS voorziet in bussen. Ook het weekend van 16 en 17 september vereist aandacht; rondom Gouda zal het treinverkeer opnieuw stilstaan.

(Tekst loopt door onder de foto)
Foto: Pitane Blue - station Eindhoven

Reizigers tussen Eindhoven en Roermond moeten zich voorbereiden op onderbrekingen op 19 en 20 augustus.

In dezelfde periode, tussen 19 en 21 augustus, zullen reizigers tussen Eindhoven en Roermond eveneens met onderbrekingen te maken krijgen. Prorail heeft plannen om enkele korte spoorsecties tussen Eindhoven en Weert aan te pakken. Dit omvat het vernieuwen van dwarsliggers, spoorstaven en ballast. Opvallend is dat enkele van deze werkzaamheden, die eigenlijk in maart gepland stonden, verplaatst zijn.

Lees ook  Eindhoven Airport zegt 'nee' tegen fossiele privévluchten vanaf 2026

Binnen Eindhoven concentreert de werkzaamheid zich rond de overweg bij Tongelresestraat. Hier zal Prorail een spoorsegment vernieuwen, zonder dat dit de afsluiting van de overweg vereist. Een ander aandachtsgebied is Geldrop, waar naast spoorvernieuwing, de Eindhovenseweg tijdelijk wordt afgesloten vanwege de werkzaamheden.

Verdere verbeteringen door Prorail vinden plaats in Geldrop en tussen Sterksel en Maarheeze, waar aan het schouwpad gewerkt wordt. Medewerkers van Prorail gaan de bovenlaag van dit inspectiepad vervangen.

De grootschalige werkzaamheden in Emplacement Weert, gestart op 5 augustus, zullen op 21 augustus eindigen. Hier heeft Prorail zich gericht op het saneren van opstelsporen en wissels, het vernieuwen van dwarsliggers, ballast en een laadperron.

Reizigers tussen Eindhoven en Roermond moeten zich voorbereiden op onderbrekingen op 19 en 20 augustus. Als compensatie zullen stop- en snelbussen door NS worden ingezet. Voor actuele reisinformatie adviseren we de reisplanner te raadplegen.

Gerelateerde artikelen:
EVI.
Print Friendly, PDF & Email