BLUE

De elektrische ambulift heeft ook een bredere maatschappelijke impact voor een belangrijke groep mensen.

Deze maand zet Axxicom Airport Caddy een innovatieve stap voorwaarts in duurzaam luchthavenvervoer door de E-SideBull, een volledig elektrische ambulift, te testen op Schiphol. Het bedrijf is de eerste grote speler in passagiersbegeleiding die dit elektrische voertuig overweegt aan te schaffen.

De E-SideBull fungeert als een elektrische hooglader die passagiers met een beperking helpt om aan boord te gaan van vliegtuigen die niet direct aan de terminal zijn aangemeerd. Het voertuig tilt passagiers in slechts 25 seconden vanaf het grondniveau naar het vliegtuig. Aangedreven door Bulmor, biedt deze elektrische hooglader ruimte voor een bestuurder, een bijrijder en acht passagiers in de cabine.

bijdrage aan duurzaamheid

Deze proef draagt bij aan Axxicom’s bredere inspanningen om hun wagenpark te verduurzamen. De E-SideBull is niet alleen efficiënt maar ook milieuvriendelijk. Het voertuig zou gedurende zijn levensduur 400.000 kg minder CO2 uitstoten dan traditionele gemotoriseerde voertuigen. Bovendien zijn de onderhoudskosten van de duurzame elektrische motor aanzienlijk lager.

“Dit is een enorme mijlpaal voor ons, vooral omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De E-SideBull is veelbelovend en we kijken ernaar uit om het voertuig zo snel mogelijk op te nemen in onze operatie,” aldus Vincent Kas, Managing Director van Axxicom Airport Caddy.

eerder ingezette stappen

Eerder dit jaar heeft Axxicom al tien elektrische Volkswagen E-Crafters aangeschaft en werkte het bedrijf samen met Schiphol om zelfrijdende rolstoelen voor passagiersbegeleiding te testen. De verwachte toevoeging van Bulmor-voertuigen zal verder bijdragen aan de verduurzaming van passagiersbegeleiding op de luchthaven en de toekomst van de luchtvaart in het algemeen.

Lees ook  Harbers stelt beperking vliegbewegingen Schiphol uit te midden van bezwaren

Na een maandlange pilot zal Axxicom beslissen of de E-SideBull permanent zal worden opgenomen in hun serviceaanbod, waarmee ze wederom een pionierende rol op zich zouden nemen in de luchthavenindustrie.

(Tekst loopt door onder de foto)
AXXICOM Airport Caddy test volledig elektrische AMBULIFT voor boarden passagiers in vliegtuig.

Het testen van de E-SideBull is slechts het laatste hoofdstuk in Axxicom’s streven naar een volledig elektrisch wagenpark. De samenwerking met Schiphol en het overwegen van de aanschaf van dit innovatieve voertuig bevestigen het bedrijf als een serieuze speler in de transitie naar duurzamere luchthavenoperaties.

“Ons doel is een volledig elektrisch wagenpark te realiseren, en deze pilot brengt ons een stap dichter bij dat doel,” voegt Vincent Kas toe. “We zijn optimistisch dat de positieve resultaten van deze test een katalysator zullen zijn voor verdere duurzame initiatieven, niet alleen voor ons maar ook voor de luchthaven en de bredere luchtvaartindustrie.”

maatschappelijke impact

De elektrische ambulift heeft ook een bredere maatschappelijke impact. Het verlaagt niet alleen de CO2-uitstoot maar verbetert ook de algemene ervaring voor passagiers met een beperking. Dit maakt vliegen toegankelijker en comfortabeler voor een belangrijke groep mensen.

Gerelateerde artikelen:
regie
Print Friendly, PDF & Email