Rykten har pågått sedan början av juni, men Apple har tagit över Drive.ai bekräftad. Detta företag bedrev självkörande fordon. De användes på taxiliknande sätt. En skåpbil från företaget körde oberoende till konsumenterna.

Drive.ai grundades 2015 av doktorander från Artificial Intelligence Lab vid Stanford University. År 2018 startade testkörningar i Texas för ett autonomt skyttelprojekt. Användare kan hämta en skåpbil via en app. Den anlände helt oberoende och fortsatte sin rutt utan behov av förare. Du kan jämföra det med Uber, men helt autonomt.

Aktiviteten och provkörningarna har avbrutits till följd av övertagandet. Apple kommer troligen att ha Drive.ai-ingenjörer som arbetar på sin egen Apple Car. Enligt teknisk webbplats Axios dussintals anställda arbetar nu för Apple. Förutom anställda tog Apple enligt uppgift också över fordonen.

Osäkerhet kring Apple Car (Project Titan)

Enligt OneMoreThing har Apple arbetat med sitt eget system för autonoma fordon under en tid. VD Tim Cook gör ingen hemlighet för det och kallar det för alla AI-projekt. Vad Apple verkligen planerar med självkörande bilar förblir emellertid oklart. Under namnet Project Titan har tekniken tagits bort med ett tag, men rapporterna motsäger ofta varandra.

 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post