Med tillkomsten av stora tekniska förändringar ser vi ofta samma mönster där överraskning och förnekelse spelar en viktig roll. Även om röstutvecklingen i Nederländerna fortfarande är begränsad börjar tal- och digitalassistenter spela en allt viktigare roll i människors liv. Det finns också risker förknippade med alla dessa tekniska innovationer, för vem kommer att föreslå Google när du frågar ”Hej Google, beställ en taxi"?

Eindhoven-företaget Pitane BV arbetar med tekniska innovationer där digitalt stöd spelar en viktig roll. Det förespråkar ett öppet nätverk där alla ska kunna utveckla program för röststyrda enheter. Det är uppenbart att det är hög tid att diskutera detta med intressenterna i Bryssel och Haag, för de måste vara riktigt uppmärksamma på detta och se till att lika villkor fortsätter att existera.

”Stora aktörer som Google, Apple och Amazon ligger nu före resten. Forskningen visar att de alla har ambitionen att bli standardassistent. Det borde naturligtvis aldrig vara så att en av dessa parter får ensamrätt till utveckling och avgöra vilka taxibolag som fortfarande är med i bilden. Verkligen gå till fabriken i det amerikanska Uber eller hög tid för branschorganisationerna att komma igång och inte passivt vänta och se vad utvecklingen kommer att bli. ”

Är Taxi Groningen redo för dig?

Du kan utföra åtgärder med din röst, som att söka, begära rutter och ställa in påminnelser. Om du till exempel vill veta om regn förutsägs, säg ”Hej Google, behöver jag ett paraply imorgon?"Men vad händer när du behöver en taxi i Groningen i morgon eller säger du"Hej Google, jag behöver en taxi i Groningen imorgon ” ? stat Taxi Groningen redo för dig att ta dig till Schiphol eller är en talad order långt borta? Taxi Groningen har varit ett känt namn i Groningen i flera år, men är det också ett känt namn inom röstassistenten Google eller Alexa?

Övergången mot rikare former av tjänster tillhandahålls ökar. Det unika värdet på tjänsten som taxichauffören själv tillhandahållit har sjunkit i flera år, så att priset blev den enda utmärkande faktorn därefter. För att undvika denna "race to the bottom" väljer många företag nu att skapa extra värde. Tjänster, bilen och taxichauffören är fortfarande viktiga, men beställningsmetoden kan bli en ny utmärkande faktor.

Läs också: Ta en taxi oftare, det är säkert!

övergången till rikare former av tjänsteleveranser ökar
pitan
Utskriftsvänlig, PDF och e-post