GreenMo Group, den europeiska marknadsledaren inom elleveransfordon, meddelade idag att de har slutfört förvärvet av huvudleverantören Helmstadt. Expansionen av GreenMo Group stärker företagets nederländska marknadsposition både i regionen Nordholland och hos Helmstads kunder, såsom kommunerna Amsterdam och Utrecht, polisen och PostNL.

Internationell leasingtjänst GreenMo sorterar för leveranser av stormarknader

GreenMo Group, som är verksamt i Nederländerna, Belgien, Tyskland, England, Frankrike och Österrike, meddelar idag att det har slutfört förvärvet av Helmstadt. Familjeföretaget Helmstadt, som grundades 1894, levererar och underhåller nästan 2.500 fordon för kunder som försvar, kommunerna Amsterdam, Utrecht, IJsselstein och Haarlem, rikspolisen, Unilever, PostNL och de sex bästa leasingföretagen. Mer än 90 procent av fordonen är elektriska. Företaget har varit leverantör till det kungliga hushållet i 26 år och levererat de första elbilarna på 60-talet.

Hyrda fordon för paket- och livsmedelsleverans

GreenMo, som underhåller mer än 30.000 XNUMX elfordon hos kunder som Just Eat Takeaway (Thuisbezorgd.nl), Domino's och De Beren, stärker inte bara marknadspositionen i Nederländerna med förvärvet utan sorterar också företaget för uthyrning av fordon för paket - och livsmedelsleverans. Helmstadt är en leverantör av så kallade Lightweight Electric Vehicles (LEV), den typ av leveransfordon som också används av online-stormarknader som Crisp och Picnic.

”Med 126 års erfarenhet ger Helmstadt viktig kunskap till bordet. Det erfarna teamet och högkvalitativa fordon är en tillgång för GreenMo, liksom den betydande kundbas som företaget har kunnat bygga upp. Dessutom har Helmstadt en viktig geografisk marknadsposition i Nederländerna för GreenMo. ”

Doeke Boersma, VD för GreenMo Group

Inom GreenMo Group kommer Michael Mica att fokusera på affärsutveckling från det nuvarande Helmstadt-kontoret i Amsterdam. Efter huvudkontoret i Waardenburg är filialen den andra basen för GreenMo och kommer att fortsätta betjäna fordonen i regionen Nordholland.

”På 126 år har vi vuxit från ett hantverksföretag inom tvåhjulingar till ett teknikföretag inom motorfordon. Men alltid med service och kvalitet av yttersta vikt. Och med GreenMo som partner kommer vi att fortsätta göra det för hela koncernen med vårt team. ”

Michael Mica, chef för Helmstadt

GreenMo Group grundades 2013 och är marknadsledande inom uthyrning av elfordon inklusive skotrar, skotrar, skåpbilar och cyklar. GreenMo Group är verksamt i Nederländerna, Belgien, Tyskland, England, Frankrike och Österrike och fokuserar främst på leverans av sista milen av måltider, post och paket.

Läs också: Greenwheels arbetar hårt med att utöka sitt nätverk

GreenMo Rent officiell partner för Thuisbezorgd.
Pitane-programvara
Utskriftsvänlig, PDF och e-post