Brysselregionen erbjuder Brysselföretagen Tetra + -premien. Detta utvidgades till att omfatta taxi- och VVB-företagen. ”Tetra Premium” delas ut som funktion av de etableringsenheter i Bryssel som är verksamma inom de berörda sektorerna med högst 5 etableringsenheter per företag. Omsättningen bestäms utifrån uppgifterna i mottagningsbeviset för momsdeklarationerna senast den 19 april 2021. 

Nace-kod 56.302

Ett företag kan bara göra ett stödansökan Tetra + och kan inte kombinera de olika premierna för diskotek, restauranger och kaféer och några av deras leverantörer eller för passagerartransport, kultur, sport, turism och evenemangssektorn. I sin ansökan om stöd väljer företaget definitivt en av de tre premierna och väljer de anläggningsenheter där verksamheten för vilken premien begärs bedrivs.

pitan

konstig konstruktion

Koronaviruskrisen har drabbat Bryssels nattliv väldigt hårt. Därför kan företag under vissa förhållanden få en ekonomisk premie från Brysselregionen. Ändå är det fortfarande konstigt att se att andra standarder och värderingar gäller nattlivet i Brysselregionen än för företag i Flandern eller Wallonien. Belgien har helt enkelt konstigt, och för omvärlden ofta obegripligt konstruktioner. Stöd för taxibolag i Brysselregionen gäller helt enkelt inte kollegor i Gent eller Antwerpen. Taxi- eller VVB-företag som tappat mellan 25% och 40% eller minst 40% av sin omsättning under referensperioden är berättigade till detta bidrag. 

Läs också: Pitane BV lanserar överraskande uppdateringsmjukvara för uppdateringar

Flamländsk taxisektor
Utskriftsvänlig, PDF och e-post