Goda nyheter för Gaiyo -användare som ibland behöver en elcykel. Sedan idag kan du hitta Cargoroos elektriska lastcyklar i appen. Cargoroo driver en flotta med 370 elektriska Urban Arrow -lastcyklar i Amsterdam, Arnhem, Haag, Nijmegen och Utrecht. Den delade transportören fokuserar på människor som ibland behöver en lastcykel, till exempel småföretagare, familjer som går ut en dag med barn eller en hund eller människor som måste transportera tunga eller större föremål. E-lastcyklarna från Cargaroo kan nu lokaliseras med Gaiyo-appen.

Cyklarna samlas in och lämnas tillbaka på samma ställe, så det är ingen fråga om ett fritt flytande system. Du behöver fortfarande Cargoroo -appen för att boka och betala. Gaiyo har arbetat en tid med de delade cykelleverantörerna Urbee, Donkey Republic, GoAbout, OV-fiets, HTM Fiets och Haagse Stadsfiets. Människor är alltmer villiga att betala för rörlighet, snarare än för att äga ett transportmedel. Antalet delade cykelanvändare i Nederländerna ökar snabbt. Användningen av delad transport blir därför lättare, tack vare Gaiyo. Appen är den personliga reseassistenten som visar alla tillgängliga (under) transportalternativ och transportkombinationer i realtid, med alla priser, möjliga avgångs- och ankomsttider, rutter, trafikstockningar och parkeringsalternativ. Du kan också använda appen för parkeringskampanjer och biljetter till kollektivtrafiken.

Läs också: Allt oftare cykla till jobbet

Utskriftsvänlig, PDF och e-post