Ofta presenteras det på ett sätt som verkar för bra för att vara sant.

Marknadsrådgivning blir allt mer populärt för varje år. Det framgår av en 5-årig översyn av upphandlingslagen och utifrån TenderNed-data. I den reviderade upphandlingslagen har upphandlande myndigheter större flexibilitet att tillämpa upphandlingsförfarandena. Som ett resultat kan de bättre matcha utbud och efterfrågan och lägga beställningar på marknaden mer effektivt. Ju mer kunden vet om marknaden, desto effektivare kan hans begäran bli. 

Ett sätt att lära känna marknaden bättre är genom en marknadskonsultation. I topp 5 av de mest marknadsrådgivningar finns mjukvara och informationssystem, mjukvaruutveckling, internet och support. När vi kontrollerar CPV-koderna är planeringssystem och mjukvarurådgivning av största vikt. Vi ser en liknande trend fortsätta under första halvåret 2022. Fram till den 1 juli i år publicerades 630 marknadsrådgivningar. Det är slående att allt fler transportföretag själva startar upp intern mjukvaruutveckling.

Låt marknaden fungera för dig

Taxibranschen vändes upp och ner av Uber för flera år sedan. Kanske inspirerade av den under attackerade teknikjätten tycker fler och fler transportföretag och kontrollcenter att de borde starta en egen mjukvaruutveckling för att utveckla appar eller bygga egna planeringspaket. Det verkar mer och mer som om intäktsmodellen inom taxibranschen har nått botten i en sådan utsträckning att "förväntade" nedskärningar i kostnaderna för mjukvaran är det enda sättet att få ett framgångsrikt anbud till ett framgångsrikt slut.

Kostnaderna för att utveckla en skräddarsydd applikation varierar enormt. En liten mjukvara kan lätt kosta några tusen euro. I genomsnitt ligger kostnaderna för din egen skräddarsydda app på mellan 10.000 50.000 och 100.000 XNUMX euro, men det finns också gott om applikationer där investeringen är över XNUMX XNUMX euro. Därför är det viktigt att tänka noga på vad man vill ha i förväg och det lönar sig att komma igång själv.

Att utveckla affärsprogramvara utomlands kan därför orsaka många problem och frustration.

Om du inte vill komma igång själv kan du ringa till utländska IT-företag som ofta erbjuder lägre timpriser än i Nederländerna. Ofta presenteras det på ett sätt som verkar för bra för att vara sant. Det är logiskt att många företag överväger det. Att utveckla affärsprogramvara utomlands kan därför orsaka många problem och frustration. De största leverantörerna är främst asiatiska länder, med Indien som föregångare. IT-utbudet växer också från östblocket. 

outsourcing

Outsourcing är utveckling av mjukvara av andra utomlands. Priset är verkligen inte den enda faktorn som avgör den slutliga kostnaden. Kvalitet är lika viktigt. Att känna till den lokala marknaden och förstå behoven och kunna möta dem med värdefulla tekniska lösningar är den viktigaste faktorn för att avgöra om ett projekt blir framgångsrikt eller inte. Fundera noga på om detta kan hittas över gränsen för ditt projekt. Att veta det, arbeta med en något dyrare holländsk utvecklare inte så tokigt!

Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post