Print Friendly, PDF & Email

Het verkeer in de technologiehoofdstad van India staat bijna continu in de file. Het Amerikaanse autodeelbedrijf wil daar nu met zijn mini-auto genaamd Qute verandering in brengen.

Pilootproject in bepaalde delen van Bangalore.

Bajaj en Uber hebben samengewerkt om de Qute-quadricycle voor de Uber XS-rijcategorie in Bangalore te lanceren. Dit is een pilootproject en zal om te beginnen in bepaalde delen van Bangalore worden aangeboden. De Qute is klein autootje dat rijdt op gas en moet een groener alternatief vormen voor de driewielige gemotoriseerde riksja’s. Het wagentje wordt geproduceerd door de Indiase autofabrikant Bajaj.

“We zijn verheugd om samen te werken met een van de meest vertrouwde namen van India, Bajaj Auto, om Bajaj Qute op Uber XS in Bangalore te lanceren.”, aldus een woordvoerder.

Riksja’s zijn in Bangalore een goedkoop en populair vervoermiddel, maar ze beschermen passagiers niet tegen uitlaatgassen en moessonregens. Ubers Qutes kunnen drie passagiers meenemen, hebben ramen en een ventilator, maar geen airconditioning.

Uber zal iets lagere prijzen gaan vragen voor ritjes met Qutes, dan voor ‘gewone’ taxi’s en heeft onlangs afgetrapt met vijftig auto’s en gaat dit aantal volgens Reuters de komende maanden uitbreiden naar ‘een paar honderd’.

Foto: Uber
Lees ook  Uber in het nauw: aanklacht wegens bedrijfsspionage in Australië