Print Friendly, PDF & Email

De huidige chauffeursbedrijven blijven ‘gewoon’ bestaan maar Jeroen van der Kamp, DGA van de bedrijvengroep Rent A Bob en E-Drivers, wil  langzaamaan de shift maken van chauffeursbedrijf naar technologiebedrijf. 

Met DriveMe presenteert het bedrijf een nieuw platform waar opdrachtgevers en privéchauffeurs elkaar kunnen treffen en met elkaar op pad kunnen gaan. Het platform faciliteert de overeenkomst, de betalingen en desgewenst verzekeringen. 

Het platform DriveMe heeft geen chauffeurs in dienst maar speelt ‘slechts’ een bemiddelende rol met als gevolg dat de tarieven voor privéchauffeurs scherper zijn dan ooit.

“We hebben het kindje deze week klaargezet voor lancering, maar we weten niet waar het gaat landen. Geen idee ook zelfs. Dat maakt het spannend, onzeker, gaaf en chaotisch, maar voornamelijk inspirerend omdat we het geluk hebben dit project met een aantal zeer slimme mensen te mogen realiseren”, aldus Jeroen van der Kamp.

Met DriveMe sluit je niet meer achter het stuur in de file aan. Integendeel, je gaat op de achterbank zitten en werken. En met DriveMe ga je ook niet meer zelf naar huis rijden na een lekker diner. Je plaatst je rit op het digitale prikbord, je wacht even tot de chauffeurs zich aan hebben gemeld en je kiest de chauffeur die het beste bij jouw wensen past.

Hoe werkt het nieuwe systeem?

Een opdrachtgever kan zijn ritaanvraag op het digitale prikbord plaatsen. Wanneer de chauffeur de rit wil rijden kan hij dit kenbaar maken door een reactie achter te laten. De opdrachtgever kan daarna de chauffeur uitkiezen die het beste bij zijn wensen past. Wanneer de chauffeur wordt gekozen dan zorgt DriveMe voor de totstandkoming van de opdrachtovereenkomst.

Lees ook  Deelfietsen: G-sport Vlaanderen mikt op 75.000 fietsers met beperking tegen 2026

Beoordeling belangrijk voor de chauffeur.

Als chauffeur heb je de mogelijkheid om binnen het platform te groeien aan de hand van ervaring en beoordelingen. Na de rit geeft de opdrachtgever een beoordeling over de chauffeur, representativiteit, stiptheid, routekennis en uiteraard rijvaardigheid. Andere opdrachtgevers zien uiteindelijk deze beoordeling dus het is erg belangrijk om bij iedere rit een topprestatie neer te zetten. 

Lees ook: 

Chauffeurs kunnen ook met een DigiD online een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen

DriveMe privéchauffeur