De Israëlische geheime dienst gaat de mobiele telefoons van coronapatiënten volgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat maakte premier Netanyahu bekend op een persconferentie. De noodmaatregel wordt buiten het parlement om ingevoerd en geldt voor een maand. Dit soort trackingtechnologie wordt in Israël al gebruikt bij terrorismebestrijding, nu dus ook bij coronapatiënten.

mobieltje bevat mogelijk ook coronavirus

In tijden dat het coronavirus er is, is het belangrijkste om het virus op je mobiele telefoon te vernietigen, maar eerder verspreid advies is nu achterhaald. Naast het goed wassen van de handen, is het erg belangrijk om oppervlakten die besmet zijn door veelvuldig contact te vermijden of goed te ontsmetten. De Smartphone is er daar één van. Het risico is aanwezig dat je bijvoorbeeld door het vasthouden van een met het virus besmette deurknop, muis, kopje etc. dit coronavirus overbrengt naar je mobiele telefoon, zelfs als je je handen goed hebt gewassen met zeep voordat je het apparaat aanraakt.

Ook smartphone bevat coronavirussen gaat dus over het elimineren van het coronavirus op je telefoon zodat deze niet meer in andere cellen (je lichaam) kan doordringen en je ziek maken. Volgens sommige onderzoekers spelen smartphones op zijn minst een rol bij de overdracht van het virus door coronapatiënten. Er is voorzichtigheid geboden bij virussen volgens onderzoek omdat bijvoorbeeld het coronavirus een paar dagen op de mobiele telefoon kan blijven bestaan, het werd zelfs na 72 uur ontdekt in een Amerikaans onderzoek naar plastic en metalen oppervlakken.

hoe de smartphone goed schoon te maken

Tot voor kort waren alle adviseurs het erover eens maak smartphones nooit schoon met agressieve schoonmaakmiddelen, dit zou volgens hen de vet afstotende coating op moderne smartphones aantasten. Maar dit advies wordt als verouderd beschouwd.

Volgens de “Wall Street Journal” (WSJ) verwijderde Apple deze waarschuwing medio maart 2020 en beveelt nu zelfs op de ondersteuningspagina aan dat eigenaren hun Apple-producten kunnen reinigen met desinfecterende middelen.

Lees ook: KLM meet de temperatuur van passagiers voor vertrek

Print Friendly, PDF & Email