Leasingföretaget MisterGreen vilar inte förrän användningen av fossila bränslen har eliminerats, precis som ASN Bank. Genom att erbjuda hyresavtal för elbilar vill företaget påskynda övergången till hållbar rörlighet. ASN Bank investerar 10 miljoner euro i företagets tillväxt. På detta sätt bidrar vi till övergången från fossil till elektrisk transport.  

”Affärsfilosofin, uppdraget och aktiviteterna hos MisterGreen och ASN Bank ligger nära varandra. Vi tror på en transportsektor utan fossila bränslen och vi förväntar oss mycket av energibärare som el. Med vår investering kommer fler elbilar att köpas så att ännu fler kan hyra och köra elektriskt. Detta är i linje med vårt mål att vara klimatpositivt med alla våra lån och investeringar till 2030. Dessutom vill vi göra hållbara val tillgängliga och överkomliga för alla ".

Ronald Zeeman, Account Manager Sustainable Financing på ASN Bank.

Från ett Amsterdam-garage till ett internationellt företag

Leasingföretaget MisterGreen har ambitionen att göra elektrisk leasing ”tillgänglig och transparent”. Företaget grundades 2008 av två företagare från deras tro på en alternativ, hållbar transportsektor. De startade som ett "mobilitetscenter" i ett garage i Amsterdam och detta har sedan dess vuxit till ett snabbt växande företag med en omsättning på miljoner och planer för europeisk expansion. Kunder kan kontakta MisterGreen för hyreskontrakt för elbilar, med fokus på Teslas. Totalt MisterGreen Redan 127.000 2 ton koldioxidutsläpp sparade, enligt företaget. 'Det kör runt jorden nästan 30.000 gånger'.

Transport: stort behov av förändring

Om det finns en sektor som växer och där det finns ett behov av hållbarhet är stor, det är transportsektorn. Över hela världen står transporten för mer än 15% av utsläppen av växthusgaser. Det gör det till en av de viktigaste orsakerna till klimatförändringar.

Läs också: Hyr båt först med privat leasing för båtar 

Bla bla bla
Utskriftsvänlig, PDF och e-post