Du kan ses på en terrass igen. I väntan på öppnandet av en gastronomisk restaurang kan vi äntligen njuta av vår "pilske" igen på en terrass efter lång tid. Även om vädret var dåligt klagar vi inte. Om du inte har lyckats göra mål på en uteplats på sjöväggen, oroa dig inte för det finns terrasser i överflöd. Vi låter oss bli förvånade i närheten av de gamla kajen i Gent, eftersom du är bortskämd att välja. Bar Bricolage är den gröna oasen i Ghent urbana vildmark. I den idylliska trädgården kan du upptäcka en utsökt mishmash av glada byggnader gjorda av återvunnet material, gjorda av tillverkarna av verkstäderna i Chinastraat.

Gate 12

Konsumtion är obligatorisk i sittande läge, du flyttar inte borden och stolarna och du bär din munmask vid varje rörelse på platsen. Håll alltid en och en halv meter från personalen och andra besökare och beställ via QR-koden vid bordet och inte i baren. Det finns några nya regler, så vissa vänjer sig vid. Du kan också tillbringa söndagseftermiddagen i de italienskinspirerade strandstolarna Kiosk Spendera tid. Även efter låsning kommer ostar och köttprodukter fortfarande direkt från Italien från hantverksproducenter. För dem som föredrar en öl finns det ett knäppt urval av vad Belgien har att erbjuda. Och det är mycket!

nära de gamla Gent-bryggorna, är du bortskämd för valet att sitta på en terrass

Glasfabriken öppnar sina dörrar

Ett annat tips är Glass Factory. Det ligger inom cykel- och gångavstånd från Gents centrum. Via Bataviabrug når du Glasfabriek till fots eller med cykel. Det finns cykelskur i Koopvaardijlaan och på kajen. Glasfabriek har ingen parkering, men oroa dig inte. De som anländer med bil kan parkera vid Dampoort station eller på de omgivande gatorna. Ännu bättre! Ta buss 6, stoppa 'Koopvaardijlaan' eller buss 5, stoppa 'Dok Noord' i Doornzelestraat. Gå sedan via Bataviabrug till Glasfabriek.

Den efterlängtade öppningshelgen för Glasfabriken. Bara en start, för organisationen bakom Glasfabriek är engagerad i den kommande sommarsäsongen med extra aktiviteter som utomhusbio, konserter och deejays, förutom att driva sin bar och gatumatsrestaurang utomhus.

Läs också: Inga Ghent-festligheter i sommar heller i år

Bla bla bla
Utskriftsvänlig, PDF och e-post