Den federala regeringen har kommit överens om principerna för en grönare företagsbilflotta. Från 2026 är det bara elbilar som kan dra nytta av ett skattevänligt system, säger det. Vad exakt den regimen kommer att innebära kommer finansminister Vincent Van Peteghem (CD&V) att förklara senare, men det är säkert att Vivaldi-koalitionen redan fastställde i koalitionsavtalet att alla nya företagsbilar måste vara gröna till 2026. Dessutom föreslog CD & Vs vice premiärminister att införa en skattereduktion på investeringar i laddningsinfrastruktur och att också utarbeta en mobilitetsbudget för dem som inte har företagsbil.

De viktigaste ministrarna har redan diskuterat dessa detaljer tidigare, men gick inte med på den tiden. Det rapporterades att de vänstra regeringspartierna var oroliga över de ekonomiska effekterna av åtgärderna och med full skatteavdrag för elbilar, sa regeringen. Flamländska tidningen tidningen.

Befintliga kontrakt kommer inte att påverkas, säger talesman för premiärminister Alexander De Croo (Open Vld). Regeringen vill skapa en "tydlig och stabil ram" så att företag och anställda kan fatta välgrundade inköps- och investeringsbeslut.

Läs också: Lydia Peeters vill ha mer tillgängliga stopp i Flandern

Vivaldi-koalitionen fastställde redan i koalitionsavtalet att alla nya företagsbilar måste vara gröna till 2026.
pitan
Utskriftsvänlig, PDF och e-post