Nederländerna är det högsta land där vi kan klaga fritt. Om det inte finns, inrättar vi till och med en sammanslutning av klagande för att samordna klagomålet. Och om det inte hjälper, finns det förmodligen en förening som stämmer föreningen för klagande. För närvarande terroriseras den vackraste badorten i Nederländerna nästan dagligen av vad vi kallar turism i Nederländerna för klagomålsgruppen "Nuisance on Scheveningen". Till och med den glada pojken på sparkcykeln med reservribben medvetet måste tro det och är inte längre välkommen från och med nu. Sommartemperaturer eller inte, enligt den klagande gruppen kör du inte med ditt fönster öppet för då kommer fotgängaren att höra din hiphopmusik när du står bredvid honom vid trafikljuset.

Nu när den lokala Scheveningen-pressen är på toppen av olägena är kritiken högljudd och starkare. Kommunen i Haag är nästan förlorad och gör allt för att hålla invånarna i Scheveningen lugna. Det finns många klagomål på streetracing, motorcyklar som gör mycket buller och ungdomar med dikväveoxidballonger. Huruvida det är typiskt för Scheveningen kan ifrågasättas och det kan ha lite att göra med turism utan snarare med ungdomars allmänna mentalitet. Det som kanske inte är en olägenhet för en person kan vara för en annan.

"Jag måste säga något om många invånare i Scheveningen. Jag pratar regelbundet med människor som cyklar på trottoaren, rider på sin skoter på boulevarden, inte städar hundkak, parkerar där det inte är tillåtet, papper eller koppar eller annat skräp på gatan. medan det finns en papperskorg några meter bort Varför gör de så frågar jag alltid om de bor i Scheveningen, om så är fallet, om de också lider av all olägenhet, svaret är alltid ja. många Scheveningens tar hand om av sig själva också för olägenheter orsakade av detta beteende. Om vi ​​inte ger ett exempel på hur det ska göras varför klagar vi, då är vi inte mycket bättre än våra turister som gör detsamma. Låt oss också titta på oss själva människor. Låt oss ge ett exempel och prata med varandra om ni ser något "

Rob King
(artikeln fortsätter efter bilden)
"Var prisgas öppet igen igår kväll i fiskehamnsgatan killar så coola"

"Trots löftet att ta itu med olägena i Scheveningen så hårt som möjligt, blev det en hit igen förra helgen. Många rapporter om livshotande racing, dubbel parkering och annat jävelbeteende. Vår partiformann Richard de Mos vill därför snabbt klappa kontroller och ett tufft tillvägagångssätt för olägenheter! "

14070

Hart voor Den Haag / Groep de Mos får signaler från invånarna att det var en hel del olägenheter i Scheveningen förra helgen. Ingenting märktes ändå. När jag gick på boulevarden mot Keizerstraat på lördag undrade jag varför det var så tyst i Scheveningen. Trevligt väder och ändå alldeles för få turister. På måndag bad partiets ordförande Richard de Mos fortfarande om åtgärder eftersom han fick klagomål om en dyster atmosfär på gatorna och på boulevarden. Plågan gäller främst gatu racing, hög musik i bilar och användning av skrattgas. Efter veckor med regn har vi äntligen några trevliga dagar, fönstren på bilarna får inte öppnas.

En riktig klagomål 14070 inrättades till och med för att möta invånarna i all sin elände. På de välkända Facebook-sidorna på Scheveningen fortsätter klagomål att strömma in efter helgen från invånare som nästan drivs av sina strumpor och / eller kallas namn på gatan. Enligt kommunfullmäktige René Oudshoorn fungerar den centrala rapporteringspunkten 14070 inte ordentligt, när invånarna ville göra en rapport, sattes de i beredskap i minst 15 minuter.

åtgärder

De åtgärder som vidtas av kommunen Haag kommer också att kosta invånarna i Scheveningen pengar. Kommunfullmäktige i Haag kommer att begränsa utfärdandet av antalet parkeringstillstånd i staden. I stadsdelar där det finns ett stort parkeringsproblem blir det svårare för invånarna att få ett parkeringstillstånd för den andra bilen. Invånare som ansöker om parkeringstillstånd för sin första bil har rätt till prioritet framför invånare som vill ha en andra.

Besökare kan parkera hela dagen i parkeringshusen i Scheveningen eller på parkeringsplatserna Noordelijk Havenhoofd och Zwarte Pad. Än smalare Parkering som turist är också möjlig med Park + Beach i garagen Centralstationen New Babylon, Malieveld och Laakhaven Holland Spoor. Detta kostar 5 EUR per dag och 1 EUR per person för att fortsätta resan till stranden med spårvagn eller HTM-cykel.

boulevard

Som Ernesta Verburg (PZC) schreef i sitt stycke: "Boulevarden tillhör alla, inte bara invånarna". Boulevarden är tillräckligt bred för att alla ska kunna promenera - med eller utan hjul. Det är skönheten i det. Boulevarden tillhör alla, eller hur?

Läs också: Scheveningen säger adjö till parkeringsanbud

Utskriftsvänlig, PDF och e-post