Enghouse Telexis och Transdev Nederländerna meddelade nyligen lanseringen av EMV -kontaktlösa betalningar (Europay, MasterCard® och Visa®) inom Transdevs verksamhet i Nederländerna. Passagerare i transit kan nu betala kontaktlöst med betalkort, kreditkort och mobiltelefoner. Genom att så småningom ersätta den nederländska tekniken som OV-Chipkaart för närvarande bygger på, kommer EMV-tekniken att ge snabb och enkel betalning för Transdev-kunder under transport.

"Vi är glada över att kunna lägga till EMV -kontaktlösa betalningar i Transdevs verksamhet i Nederländerna. Dessa framsteg förbättrar passagerarupplevelsen och ger betydande fördelar för Transdevs verksamhet."

Toofan Otaredian, VD för Enghouse Telexis.

Projektet stöder projektet "OV Pay", den nederländska betaltjänsten för kollektivtrafik med ett öppet betalningsalternativ för alla Transdevs aktiviteter, inklusive 6.000 kundkontaktpunkter (valideringspunkter). Den 11 oktober 2021 introducerades lanseringen av EMV i Gooi & Vechtstreek -regionen. År 2022 utökas kontaktlös EMV -betalning till de andra nederländska Transdev -regionerna.

transdev är en stor transportorganisation i Nederländerna och erbjuder 400.000 83.000 resor per dag. Det är en del av den globala Transdev -organisationen som driver 17 42.000 fordon med XNUMX XNUMX anställda i XNUMX länder. I Nederländerna driver Transdev bussar, tåg och taxibilar under varumärkena Connexxion, Hermes och Witte Kruis.

"Vi är glada över att vara ett av de första företagen i Nederländerna som lanserade betalningsalternativet EMV för kunder. Vi var nöjda med framgångarna med vår senaste lansering med Enghouse Telexis. Det systemövergripande införandet av EMV-betalningar kommer att stödja våra ansträngningar att göra betalningar enklare. för kunder av våra kollektivtrafiktjänster i Nederländerna. "

Manu Lageirse, VD för Transdev Nederländerna.

Efterfrågan på kontaktlösa betalningar ökar i hela Europa och är nu standard i de flesta detaljhandelsmiljöer. "Kontaktlös betalning är populär eftersom den kombinerar snabbhet och bekvämlighet med säkerhet", säger Charlotte Hogg, VD för Visa Europe. "Dessutom har kontaktlösa betalningar de lägsta bedrägerierna av alla betalningstyper."

Att implementera EMV -lösningen för transportföretag kan vara mer komplext än i detaljhandelsmiljöer. Förutom strikta certifierings- och efterlevnadsmål som stöder säkra och korrekta transaktioner finns det många komponenter som måste fungera sömlöst för en god passagerarupplevelse, inklusive valideringspunkter, programvara och backend -bearbetningssystem.

"Det var ett stort nöje att arbeta med Transdev -teamet i detta viktiga projekt", tillade Toofan Otaredian Manging Director för Enghouse Telexis redo. "Transdev är ett innovativt företag som förstår att människor i transit har höga förväntningar på enkel betalning."

Läs också: Gratis tågkort för att resa runt i Europa

Utskriftsvänlig, PDF och e-post