DVDP bredd=

Utrechtregionen och staden kommer att växa under de kommande åren. Genom att uppmuntra till gång och cykel och genom att använda kollektivtrafiken förblir regionen och staden tillgängliga.

Statssekreterare Vivianne Heijnen från Infrastructure and Water Management besökte nyligen Utrecht. Tillsammans med Utrechts vice Robert Strijk och rådmannen Lot van Hooijdonk cyklade statssekreteraren förbi flera speciella cykelprojekt i staden. Provins och kommun har arbetat hårt i flera år för en säker, tillgänglig och attraktiv stad och region.

Utrechtregionen och staden kommer att växa under de kommande åren. Genom att uppmuntra till gång och cykel och genom att använda kollektivtrafiken förblir regionen och staden tillgängliga. Genom att cykla via megacykelboden under Bollendak vid Utrechts centralstation, förbi AZC Utrecht och mot den ikoniska cykelbron, Dafne Schippersbrug, blev det tydligt hur staden Utrecht leder vägen i detta.

”Cyklingen ger oss många möjligheter. Det är hälsosamt, håller luften ren och är tyst. I Utrecht kan du i praktiken se hur vi kan få människor att cykla mer, med bekväma cykelvägar mellan regionen och staden, cykelbroar, moderna, omfattande parkeringsmöjligheter och incitamentsprojekt för invånare och anställda. Jag blev imponerad av AZC där invånarna fick cykellektioner under ledning av Bicycle Masters och volontärer. Cykeln spelar en nyckelroll för att göra mobiliteten mer hållbar och den här regionen är ett bra exempel för resten av Nederländerna."

Scale Jump cykel

Utrecht är en riktig cykelstad. Allt fler cyklar till och genom staden, men stadens tillväxt gör det nödvändigt att förbättra cykelnätet. Utrecht prioriterar hållbara transporter, stödjer en aktiv och hälsosam livsstil med promenader och cykling, ökar säkerheten och minskar utsläppen. På grund av förtätningen av staden, den fortsatta utvecklingen av det urbana och regionala cykelnätet och utvecklingen av elcyklar har cykelanvändningen ökat med i genomsnitt 3-5 % per år de senaste åren. Kommunen räknar med att denna tillväxt kommer att fortsätta, vilket skulle innebära att 2040 % fler cykelturer skulle göras 75 jämfört med 2015.

Läs också  Politiken bestämmer kvalitetspolicyn för nybörjarmarknaden i kommuner
(Texten fortsätter under bilden)
Tillförordnad biträdande Robert Strijk i provinsen Utrecht berättar för statssekreteraren om behovet av fler nya cykelbroar som kan förbinda staden Utrecht med regionen.

”För att underlätta denna enorma tillväxt av cykeln bygger vi ut cykelnätet med nya länkar och alternativa vägar runt centrum. På så sätt realiserar vi ett intrikat cykelnät, så att cyklister kan välja mellan flera vägar och folkmassorna kan spridas bättre. Dessutom kommer vi tillsammans med provinsen att förbättra befintliga rutter och cykelvägar till kringliggande centra.”

Cykling för alla

De provinsen Utrecht vill att dess invånare ska välja cyklar oftare för resor på upp till 15 kilometer och har till och med gjort överenskommelser om detta i koalitionsavtalet 2019.

"Denna koalitionsperiod investerar provinsen mer än 45 miljoner euro i byggandet av ett nätverk av 9 cykelvägar mellan regionen och staden. Det gör vi tillsammans med de inblandade kommunerna. Vi vill till exempel locka människor att cykla oftare till jobbet, skolan eller andra resmål. Studier har visat att tack vare cykelvägar så använder många fler pendlare sina cyklar, i genomsnitt ser vi en ökning med 10 %. Elcykelns framväxt gör också att cykla över allt längre sträckor attraktivt.”

Under arbetsbesöket diskuterades också de barriärer som cyklister möter. "Industri- och företagsparken Lage Weide är inte lätt att nå med cykel från östra sidan av staden", säger Strijk. ”Lage Weide är en mycket viktig arbetsplats. 13.000 7,5 av dessa anställda bor mindre än 4.000 km bort.” I Goedopweg arbetar regeringen, regionen och näringslivet tillsammans för att förbättra tillgängligheten. På Lage Weide vill regionen på sikt ersätta 1.000 XNUMX bilresor med cykel eller kollektivtrafik, och ta bort XNUMX XNUMX bilresor från rusningstid eller ställa in dem för att jobba hemifrån. Medarbetarna uppmuntras bland annat att göra ett mer hållbart val genom ett ekonomiskt incitament.

Läs också  Politiken bestämmer kvalitetspolicyn för nybörjarmarknaden i kommuner
Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post