GRP bredd=

Haag kommun startar ett försök där entreprenörerna på Denneweg kan använda en delad elektrisk lastbil i två månader.

Haag kommun startar ett försök där entreprenörerna på Denneweg kan använda en delad elektrisk lastbil i två månader. Användningen av bussen är gratis och användningen samordnas via en app. På så sätt undersöks hur övergången till eldrift går bra och hur delad mobilitet upplevs. Detta är nödvändigt eftersom Haag måste ha utsläppsfri stadslogistik i stadskärnan senast 2025.

Från den 1 januari 2025 kommer Haag och 26 andra kommuner i Nederländerna att ha en nollutsläppszon för stadslogistik. Det betyder att logistiken endast kan göras med nollutsläppslastbilar och skåpbilar och på det mest effektiva sättet.

Vi vill fokusera starkt på omställningen till utsläppsfria transporter i staden. Detta kommer att resultera i ett mer beboeligt Haag med ren luft och mindre trafik i stadskärnan. Jag välkomnar helhjärtat sådana initiativ.

(Texten fortsätter under bilden)
Den Haag
Från den 1 januari 2025 kommer Haag och 26 andra kommuner i Nederländerna att ha en nollutsläppszon för stadslogistik.

Byt till nollutsläppstransport

2025 verkar fortfarande långt kvar, men för företagare kan det innebära att de inte längre kommer att kunna nå Telderstracé inom mittringen med sitt nuvarande fordon. Det är därför bra att i god tid fundera över det lämpligaste transportmedlet. Kommunen gick samman med Leaseplan och Zeeuw en Zeeuw för denna pilot.

Ren och hälsosam luft

Läs också  Regeringen uppmanar företagare att vidta åtgärder vid efterskott på coronaskatteskuld

Haag vill vara en ren och hälsosam stad där det är trevligt att bo, arbeta och återskapa. Ren luft är en förutsättning för detta. Logistik orsakar smutsig luft och CO2-utsläpp. Samtidigt är transporter och service så klart nödvändiga i staden. Det är därför Haag väljer ren och effektiv logistik, enligt kommun.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post