Print Friendly, PDF & Email

Door toedoen van medewerkers van een valetparkingbedrijf dat op Schiphol opereert is bijna 5.000 euro schade aan de auto van een vakantieganger toegebracht. Op de beelden, gemaakt door de dashcam van de auto en in handen van MAX vakantieman, is te zien en horen hoe medewerkers van het bedrijf de auto beschadigen.

Schade door wasstraat.

In de video- en geluidsopnames is onder meer te zien hoe een medewerker opmerkt dat het begint te stinken in de auto. Naar eigen zeggen omdat de handrem er nog opstaat, en hij niet weet hoe deze er weer afgaat. Als de stank steeds erger wordt, besluit een medewerker de auto de wasstraat in te sturen. Dit gaat helemaal mis. De bestuurder negeert meerdere stoptekens en rijdt de auto langs een stel beugels, die duidelijk hoorbaar over het dak krassen. Uiteindelijk vindt de wasbeurt in de wasstraat nooit plaats. 

Zorgen naar aan leiding van MAX Vakantieman.

Ook is in de video te zien hoe de medewerker door rood rijdt, zegt te gaan botsen met de auto en vlak langs een tegenligger rijdt. Een medewerker van het valetparkingbedrijf houdt tijdens de opnames kantoor in de auto van de eigenaar. Hij beantwoordt diverse telefoontjes. Opmerkelijk is het gesprek dat hij met een bezorgde klant voert. De klant (waarvan in de video de stem om privacy-redenen is vervormd), heeft zorgen over valet parking naar aanleiding van de MAX vakantieman-uitzending van 22 juli 2019 over misstanden bij valetparkingbedrijven. De medewerker stelt de klant gerust door te bevestigen dat zijn valet parking “een gerenommeerd bedrijf” is.

Over de dashcam.

Een dashcam is een steeds populairder wordende camera, die automobilisten kunnen plaatsen op het dashboard van hun wagen. De opnames, vaak gemaakt in de rijrichting van de auto, zijn bedoeld om bij schade bewijsmateriaal te kunnen aanleveren aan de verzekering.

MAX vakantieman elke maandag 20.30 uur te zien op NPO 1.

Lees ook: Dashcams in bussen van Qbuzz in Drenthe en Groningen