Ronald Haverman (55) mottok prisen for blant annet finne på og rulle den ut av den vellykkede offentlige sykkelen. Offentlig sykkel er den enkle leiesykelen for den siste delen av reisen. Hvis du ankommer stasjonen med tog, kan du raskt og enkelt leie en OV-sykkel og fortsette å sykle til avtalen din. Det er nesten 300 utleiesteder: på mange stasjoner, ved buss- eller T-banestopp og på P + R-områder. Haverman fikk en kongelig dekorasjon i hjembyen Leiden mandag 26. april.

“Da Haverman gikk inn på et NS-parkeringsanlegg hvor de da blå syklene med offentlig transport ble stående rotete, la han dem i hemmelighet i en pene rad. Slik at de alle ble stilt opp igjen; bærestroppene pent innhyllet ved siden av hverandre, midt i bagasjebæreren. ”

tidligere styremedlem i den tidligere OV-fiets-stiftelsen Marc Maartens

Fordi lokal kollektivtransport avvikles raskt i de fleste byer, har kollektivtransporten vinden i seilene. Med offentlig transportsykkel har du frihet til å gå dit du vil, når du reiser og hvordan du sykler. 

OV-chipkort er nøkkelen

Med det nye OV sykkellås OV-chipkortet ditt er nøkkelen til OV-sykkelen. Nedenfor kan du lese trinn for trinn hvordan den nye OV-sykkellåsen fungerer nøyaktig. For øyeblikket kan du bare leie en offentlig sykkel med den nye sykkellåsen for offentlig transport på stasjonene Apeldoorn og Den Bosch. I løpet av 2021 vil flere og flere stasjoner bli utstyrt med sykler med kollektivtransport med den nye låsen. 

fundament

Ifølge Haverman, for å la sykkelen til kollektivtransport vokse og gjøre den kostnadseffektiv Society for Better Public Transport OV-fiets Foundation ble opprettet. Som styreleder måtte han lobbye mye og overvinne motstand, blant annet fra de forsiktige NS og konservative parkeringseiere, som først måtte se at det å leie sykkel med kollektivtransport var enklere, raskere og mer innbringende fordi de leide mer på kortere tid.

Når kollektivtrafikksykkelen var en stor suksess blant reisende, overtok NS driften i begynnelsen av 2008 etter noen kamper fra OV-fiets Foundation. Antall reiser har vokst enormt: fra 33.000 2003 i 330.000, via 2007 5.200.000 i 2019, til XNUMX XNUMX XNUMX i XNUMX. Oppfinneren har alltid drømt om millioner av reiser per år.

Les også: Cirka 2 millioner euro til kongedagen i Eindhoven

Offentlig sykler - Utrecht stasjon
Utskriftsvennlig, PDF og e-post