I fremtiden vil Zwolle stasjon være den grønneste stasjonen i Nederland. Utformingen av denne unike broen bringer ambisjonen et skritt nærmere. Den nye broen skal bygges veldig bærekraftig, det vil være rikelig med grøntområder og det er til og med plass til vann. Designet fokuserer på bruk og opplevelse av innbyggere i Zwolle, besøkende og reisende. Kraften ligger i rommet passere passerelle, som en ultimate gate i byen. S-formen på over 127 meter lang og 10 meter bred forsterker denne spesielle opplevelsen. Ingen andre steder i Nederland er det blitt gjort en så bærekraftig "gate" over jernbanen. Byggingen av den første bærekraftige gaten over Zwolle -jernbanen starter i Zwolle i 2023.

Fra idé til design

Designet for den unike gangbroen over jernbanen er nå klart til å bli forelagt Zwolle bystyre. I begynnelsen av dette året vedtok rådet den såkalte 'Passenger Image Quality Plan'. Dette skisserer hvordan broen vil se ut. Skissene som var tilgjengelige på den tiden ble delt med byen og ulike interessenter. For eksempel ble oppmerksomheten rettet mot tilgjengelighet og sikkerhet. Reaksjoner fra byen har ført til en mer raffinert design. Det er nå klart for beslutningstaking.

Den spesielle gangbroen vil forbinde det gamle sentrum og Spoorzone, det renoverte området på den andre siden av banen som er i full utvikling. Det er en viktig driver for utviklingen av Spoorzone. Passerellen bringer faktisk to verdener sammen. Byen fra 19-tallet med kanaler, et parklignende stasjonstorg og monumentale trær. Og sørsiden av stasjonen, hvor et nytt distrikt utvikler seg med virksomheter, utdanning, kultur og i fremtiden også flere hjem. Med denne nye forbindelsen kan besøkende flytte fra den ene siden av sentrum til den andre uten et kollektivkort. I fremtiden vil jernbanen ikke lenger være en barriere, men en invitasjon til å oppdage Zwolle sentrum.

Trær, busker og vann

Gangveien ser ut som en hevet gate med mye grønt som trær, busker og vann. Dette gjør det også til et hyggelig sted å bo. Basen på broen er tre. Det brukes kun betong til fundamentet. Dette gir forbipasserende et bærekraftig varmt og vennlig utseende.

Bra for mennesker og miljø

Selve broen blir også bærekraftig ved å velge bærekraftige materialer som tre. Og det gjør designet ekstra unikt. I skandinaviske land som Tyskland og Østerrike, for eksempel, er mye allerede bygget med tre. Og nå også i Zwolle. Rådmann Anker: “Så denne broen vil ikke bare ha et bærekraftig utseende. Treverket sørger for at selve broen også er ekstremt holdbar. Ved å velge tre som byggemateriale, produserer denne broen mye mindre CO2 -utslipp enn om vi skulle bruke et annet materiale som betong, som frigjør CO2 under produksjonen. ”

Vann og kunst

Vann vil også ha en viktig plass på forbipasserende. Ikke bare fordi det skal gi næring til plantene, men også som en opplevelse. Besøkende kan faktisk se og ta på vannet. Overflødig regnvann dreneres for eksempel delvis synlig gjennom en spesiell takrenne. Det vil også være et spesielt vannkunstverk på broens høyeste punkt. Ideen er å be kunstnere om å gjøre "kilden" som trengs for å vanne plantene til et spesielt objekt som forbedrer opplevelsen av forbipasserende.

Kryss veien raskt eller bare slapp av

En fin detalj er at historien viser at for 100 år siden på samme sted som nå, var det også en 'passerelle'. “Den nye broen tilbyr noe unikt. Det blir en hevet gate ”, forklarer rådmann Anker entusiastisk. “Turgåeren vil snart kunne krysse denne broen via forskjellige stier. Hvis du har det travelt, kan du ta den raske ruten for å gå til bussen eller arbeidsplassen din. Men hvis du har mer tid eller vil møte noen, er det også fine steder hvor du kan sitte eller se ut over jernbanen. Selvfølgelig tar vi også hensyn til (sosial) sikkerhet. Broen vil også være åpen og godt tilrettelagt og det vil være god belysning for kvelden og natten. Akkurat som en ekte gate. ”

Nasjonal regjering bidrar

En bærekraftig bro var et krav for Zwolle kommune og ProRail. ProRail og departementet for infrastruktur og vannforvaltning stiller tilskudd til rådighet. Dette tar sikte på å realisere klimanøytral og sirkulær infrastruktur.
Passerellen er også mulig takket være penger fra RegioDeal. Dette er et bidrag fra regjeringen for å stimulere til bred velstand i regionen.

designteam

Et designteam med ulik kompetanse har jobbet på broen. Designteamet besto av ansatte fra Zwolle kommune, ProRail, arkitektfirmaet Karres en Brands, ingeniørfirmaet i stedet for Delft og Miebach, et ingeniørfirma fra Tyskland som spesialiserte seg i trekonstruksjon.

Neste skritt

Hvis rådet har godkjent prosjekteringen for gangbroen over jernbanen, vil anbudet på konstruksjonen følge. Konstruksjonen over banen og trappene vil bli lagt ut på anbud av ProRail. Kommunen er ansvarlig for anbudet på utformingen av det offentlige rommet på broen. Det vil si grønt, fortau og benker.

Planen er at bygningen ved siden av stasjonsbygningen skal rives i desember 2022. Dette er fordi trinnene til broen snart vil bli bygget på dette stedet (på nordsiden av stasjonen). Byggingen av forbipasserende kan deretter starte i 2023. Mer informasjon om gangbroen over jernbanen www.zwolle.nl/passerelle

Les også: Direkte med sprinteren fra Leeuwarden til Zwolle

Zwolle stasjon - gangbro
Pitane programvare
Utskriftsvennlig, PDF og e-post