Med kommersielle slagord som 'bestill til 23:59, levert neste dag' og 'bestilt i dag, levert i dag', prøver Bol.com gang på gang å overbevise forbrukeren om at leveringstiden er en garanti. Med alternativet 'plukke ut' fra Bol.com drar du nytte av deres ubegrensede leveringsmuligheter uten frakt- og hentekostnader og velger selv leveringsdagen. Det er i hvert fall det netthandelsselskapet vil ha deg til å tro når de stenger deresplukke ut' opsjon for 9,99 EUR per år. Ikke desto mindre opplever forbrukerne flere og flere problemer, og Bol.com må snarest revidere reklamebudskapet for å unngå irritasjon blant forbrukerne. Vårt råd: Bli aldri hjemme for pakketjenesten for å unngå skuffelse.

Pakketjeneste

Selskapet Bol.com gjemmer seg altfor ofte bak leveringsproblemene med sine pakketjenester. Det er alltid noe som står i veien for å levere som lovet. Enten det er på grunn av de store folkemengdene i Valentins-, Sinterklaas- eller juletiden, eller koronakrisen forårsaker store folkemengder, så levering er ikke garantert. Hvis det ikke er tilfelle, må det ha gått galt i sorteringssenteret hos pakketjenesten eller pakken ble ikke mottatt i tide av transportøren. Kort sagt, denne tjenesten er ofte upålitelig for forbrukeren. Det er imidlertid en rød tråd i hver historie: Leveranser til mange pakketjenester er ikke lenger garantert. Både DPD, UPS som DHL møter de samme problemene. Vi kan til og med fastslå det PostNL er den mest pålitelige.

"Pakken din kommer en dag senere enn lovet, på grunn av forsinkelse med leveringstjenesten. Vær oppmerksom på at det ikke blir levering i helgene. Vi beklager dette."

(teksten fortsetter under bildet)
Bol.com distribusjonssenter i Waalwijk

I 2016 skapte bol.com allerede et gjennombrudd innen «levering samme dag»; pakken din levert samme dag til den laveste prisen og tilgjengelig for et bredt utvalg. Søndagslevering ble også et faktum. Da ble alle andre leveringsalternativer samlet i et abonnement og derfor enda billigere. For den som blir medlem av 'Select' betaler et beløp en gang i året, hvoretter alle fraktkostnader kanselleres for resten av året. Kunder betaler derfor ikke lenger for bestillinger under € 20, levering på kveld og søndag og leveringstjenestene "Levert i dag" og "Vandaag Pickup" samme dag. Bol.com vil at du skal tro at de sender pakken din gratis mens du 'plukke ut' abonnementet er tilbakelevering av alle fraktkostnader. 

"Bestilte et webkamera torsdag morgen. Det ville bli levert samme dag etter kl. 18.00. Fikk en e -post om at pakken min kommer en dag senere enn lovet. Ingen pakke på fredag, men en annen e -post om at pakken min kommer en dag senere enn lovet og at det ikke skal leveres i løpet av helgen, så vent og se hvilken e -post jeg kan forvente på mandag. "

gratis frakt

Å sende en pakke er selvsagt ikke gratis. Lave fraktkostnader har alltid vært Bol.coms egen investering og har alltid sett dem som en del av deres tjeneste ved å investere i lave fraktkostnader selv. Å sende en pakke gratis eller til lav pris medfører flere kostnader enn fraktkostnadene som belastes, spesielt for varer som kun koster noen få euro. Så som nettbutikk fokuserer du alltid på det selv. Fysiske butikker på sin side må forholde seg til andre kostnader, som leie eller kjøp av bygg, innredning og personale som også må være tilstede når det ikke er kunder. Det trenger de ikke å betale på Bol.com. Derfor har de heller ingen planer om å stoppe gratis frakt.

dyrere priser

Når du leter etter et produkt på nett, er det ofte mange forbrukere som lar seg friste av å betale litt mer for samme vare når den leveres samme dag eller neste dag. Prisene er ofte også dyrere enn samme produkt hos andre tilbydere på Bol.com med lengre leveringstid. Nettstedet advarer med liten skrift. Ved bestilling kan du se nøyaktig hvilke leveringsmuligheter som er tilgjengelige for hver vare. Noen tjenester gjelder ikke for alle postnummerområder.

Les også: Hent pakken Bol.com på pakkemaskinen Albert Heijn

PostNL leveringstjeneste
PostNL leveringstjeneste
Utskriftsvennlig, PDF og e-post