Det er bra at kabinettet tar dette på alvor, men det er så sent i Haag!

Gjestetaler Leendert-Jan Visser, direktør i MKB-Nederland, berømmet spesielt robustheten og evnen til å fortsette i hele sektoren. Under den siste årlige mottakelsen til Royal Dutch Transport (KNV) i De Nieuwe eller Littéraire Sociëteit De Witte i Haag, advarte han om vanskeligheten med å stenge et selskap i Nederland. For når du slutter og ansetter personale, må du blant annet betale overgangsbetaling. Antallet gründere som seriøst vurderer å slutte i virksomheten, kan godt være betydelig høyere enn de 14 % som Handelskammeret (KVK) tidligere har frigitt som følge av en gransking. Derfor er forståelse, fleksibilitet og hjelp fra Haag nødvendig, ifølge Visser.

"Entreprenører som hadde det bra før korona og nå har gjeld på grunn av pandemien og kan demonstrere dette, trenger å bli hjulpet umiddelbart. Å vente er ikke akseptabelt."

Leendert-Jan Visser, direktør i MKB-Nederland

Utsatt betaling eller oppgjør med skattemyndighetene eller tidligere avtaler med banker og leasingselskaper er bare noen få forhold som nå krever oppmerksomhet. I løpet av de neste fem årene vil sektoren måtte fjerne gjelden fra de tynne marginene. Ikke en enkel oppgave når samme sektor også kommer under økende press for å modernisere flåten i håp om å vinne anbud.

for sent igjen

Visser argumenterer for tilpasning i blant annet Finansdepartementet, og ber for eksempel Skatteetaten om mer plass. Rom for å gi en gründer mer tid til å betale ned gjeld. Kabinettet har i et brev til Huset antydet at det ønsker å etablere en «booster» som skal undersøke grundig hva som er mulig for å hjelpe gründere som har det vanskelig. – Det er bra at regjeringen tar dette seriøst, men det er så sent i Haag, sier Visser. «Entreprenører som hadde det bra før korona og nå har gjeld på grunn av pandemien og kan demonstrere dette, trenger å bli hjulpet umiddelbart. Å vente er ikke akseptabelt.»

Les også  Lønnstilbud for Taxi og Helsetransport avslått, aksjoner på vei
(Teksten fortsetter under bildet)
årlig mottakelse av Royal Dutch Transport (KNV) i De Nieuwe eller Littéraire Sociëteit De Witte

Selskaper som også presterte moderat eller dårlig før korona, vil trolig også gå konkurs. Hver historie om gründere bak de lukkede dørene er gripende. Derfor er det viktig å hjelpe disse menneskene så raskt som mulig. Når de vil fortsette og når de vil stoppe selskapet sitt'', avslutter Visser.

At korona har gitt et følsomt slag i sektoren, hvor marginene har vært papirtynne i årevis, ble kjent under det siste møtet i bransjeforeningen. Sammenlignet med andre år var denne utgaven moderat besøkt av medlemmene. Det er et typisk bilde at sektoren for tiden jobber med andre ting enn mottak og møter. Etter koronakrisen må gründere realisere omsetning for å kompensere for tap eller gjeld. For øyeblikket indikerer 14 prosent av gründerne i Nederland at selskapet er i dårlig form. 

Les også: Corona som en gründerrisiko under diskusjon

Utskriftsvennlig, PDF og e-post