DVDP-bredde=

Departementet for infrastruktur og vannforvaltning ønsker å holde Nederland tilgjengelig, trygt og levedyktig. € 2023 milliarder er tilgjengelig for dette formålet før 12,9, som de gjør viktige ting med. For enten det gjelder en trygg og rask vei til jobb, transport av gods til lands, sjø og luft, eller tilgjengeliggjøring av nye boligområder, jobber IenW med det. Og det er ikke alt. De gir sunn luft og renser jorden vår. De beskytter landet mot vann ved å vedlikeholde dikene våre. De jobber med å gjøre veitrafikken renere ved å oppmuntre til elektrisk kjøring og sykling.

Nedenfor er fire iøynefallende investeringer for 2023.

Solid investering i vedlikehold

Våre veier, vannveier og jernbaner trenger vedlikehold. Det bruker de mye penger på. Minister Harbers og statssekretær Heijnen vil investere 4 milliarder euro i dette det kommende året. 2 milliarder euro vil gå til jernbane, 1 milliard euro til veier, 500 millioner euro til vannveier og 500 millioner euro til vannforvaltning som diker.

«Veiene våre, jernbanene våre, vannveiene våre, de brukes intensivt hver dag. Vi bruker dem på tur til jobb, studier, familie og venner og til en dag ute. Varene vi bruker hver dag fraktes også med jernbane, vei og vann. De er av stor betydning for enhver nederlandsk person, og det er derfor vi må sørge for at de er godt vedlikeholdt og trygge. På denne måten holder vi Nederland lett tilgjengelig.»

Tilgjengelighet av boliger

Boligmangelen er stor. Derfor ønsker regjeringen å bygge mange nye boliger de neste årene, slik at nybegynnere får en sjanse igjen og unge familier kan rykke opp på boligmarkedet. Nye boligområder skal være lett tilgjengelige. Harbers og Heijnen vil stille 2023 millioner euro til rådighet for dette i 900, med ekstra penger til høsten som følge av MIRT-konsultasjonene. De pengene går til å utbedre eksisterende veier eller kollektivforbindelser, men også til smarte ideer fra kommuner. Som for eksempel en ekstra sykkeltunnel eller en rundkjøring.

Les også  Å ringe politiet i Nederland koster innbyggerne ekstra penger

«Et boligområde er mer enn rader med hus etter hverandre. Beboere lager nabolaget, de møtes og hjelper hverandre. Gode ​​forbindelser til og fra ditt boligområde er av stor betydning. Alle ønsker å enkelt kunne gå på jobb, sport, skole eller familie. Derfor synes jeg det er veldig viktig at vi satser veldig spesifikt på dette sammen med kommunene.»

Også etter 2023 vil IenW jobbe videre med de nye boligene. Av de 7,5 milliarder euro som ble avtalt i koalisjonsavtalen for tilgjengelighet til nye boliger, er en del brukt og ca. 2023 milliarder euro vil fortsatt være tilgjengelig etter 6. I tillegg er det viktig å ta hensyn til hvor husene bygges. Departementet jobber for tiden med hvordan vann- og jordsystemet vårt skal styre de valgene vi tar om hvor vi skal bygge de neste årene.

Veisikkerhet

Minister Harbers vil investere 25 millioner i mer sikkerhet på Rijks-N-veiene neste år. Relativt mange veiskader skjer på N-veier. Ved å takle grensen kan for eksempel trafikksikkerheten forbedres. Harbers vil også øremerke penger til dette etter 2023, den totale investeringen utgjør €200 millioner over perioden 2023 til 2026.

Bedre miljøovervåking

Statssekretær Heijnen investerer 18 millioner euro for å styrke lisensierings-, tilsyns- og håndhevingssystemet (VTH). I Nederland utføres tillatelser og miljøtilsyn hovedsakelig av provinser og kommuner som bruker miljøtjenester til dette formålet. Forskning fra Van Aartsen-utvalget har vist at miljøtilsyn ved bedrifter kan og må forbedres. Heijnen ønsker å beskytte miljøet og helsen vår bedre med styrket, mer uavhengig og bedre miljøtilsyn, og forebygge skader i stedet for å måtte reparere den i etterkant. Det jobber de hardt med. Også i årene etter 2023 reserveres 18 millioner euro til dette formålet hvert år, ifølge Sentralstyret

Les også  Kampanje 40 meter bremselengde startet
Utskriftsvennlig, PDF og e-post