DVDP-bredde=

Det belgiske flaggskipet tok imot nesten 50 % flere passasjerer sammenlignet med samme periode i 2021.

Brussels Airlines avslutter tredje kvartal 2022 med 51 millioner euro, det høyeste kvartalsresultatet i sin 20-årige historie. I tillegg vil flyselskapet betale tilbake statslånet tidlig, innen utgangen av dette året. Det belgiske nasjonale flyselskapet tok imot nesten 50 % flere passasjerer sammenlignet med samme periode i 2021. For fremtiden sikter Brussels Airlines mot sterk og lønnsom vekst gjennom utvidelse av flåten, rekruttering av nye medarbeidere i alle avdelinger og fortsatt positiv vekst samarbeid med arbeidslivets parter.

I løpet av tredje kvartal 2022 ønsket Brussels Airlines 2,28 millioner passasjerer velkommen om bord på sine flyvninger. Dette er en økning på nesten 50 % sammenlignet med samme periode i fjor. Flyselskapets inntekter økte også i tredje kvartal, til 436 millioner euro. Dette bringer resultatet for de tre første kvartalene til 888 millioner euro, hvorav nesten halvparten ble oppnådd i siste kvartal.

Begge de ovennevnte resultatene kan forklares med kombinasjonen av den økende forretningstrafikken og den videre oppgangen i etterspørselen etter fritidsreiser, med nok en lang sommer som ble observert. Driftskostnadene økte til EUR 408 millioner, hovedsakelig på grunn av høyere produksjonsvolum, den sterke dollarposisjonen og sterke økninger i drivstoff-, personell-, flyplass- og andre avgifter. Som et resultat utgjorde justert EBIT for tredje kvartal 2022 EUR 51 millioner.

Brussels Airlines vil betale tilbake statslånet i slutten av 2022
â € <I juli 2020 tildelte den belgiske føderale regjeringen en stabiliseringspakke på 290 millioner euro til Brussels Airlines for å overvinne den enestående krisen forårsaket av koronapandemien og skape en bærekraftig fremtid. I dag kunngjorde det belgiske flyselskapet at det vil tilbakebetale dette lånet, med støtte fra Lufthansa Group, før slutten av dette året.

(Teksten fortsetter under bildet)
Brussels Airlines.

Brussels Airlines utvider sin flåte
For å styrke sin posisjon som markedsleder på Brussel lufthavn, vil det belgiske flyselskapet utvide sin flåte med 2023 mellomdistansefly i 4. Mens modalitetene for flåteutvidelsen fortsatt er under ferdigstillelse, er det klart at selskapet blant annet vil utvide sin virksomhet til nabolandene og optimere sitt europeiske punkt-til-punkt- og matenettverk.

Sammen med de to mellomdistanse- og ett langdistansefly som ble tatt i bruk tidligere i år, vil denne ekstra veksten bringe Brussels Airlines sin flåte til 36 mellomdistanse- og 9 langdistansefly neste sommer, sammenlignet med henholdsvis 30 og 8 i 2020, som bestemt i REBOOT. Pluss. Med denne utvidelsen av flåten, nettverket og personell oppnår det belgiske flyselskapet sin tiltenkte vekst fire år før skjema. Flere detaljer om flåteutvidelsen og nettverksforbedringen vil bli annonsert i løpet av de kommende ukene.

Fortsatt ventet delvis oppgang i forretningstrafikken
I løpet av fjerde kvartal forventer Brussels Airlines en ytterligere oppgang i forretningstrafikken. Mens noen sektorer som offentlig sektor og maritim sektor har gjenopptatt reisene for fullt, reiser andre sektorer fortsatt i et lavere tempo. Brussels Airlines forventer å nå 80 % av forretningstrafikken i 2019 i år.

Streber etter profitt i 2023
På grunn av det vanskelige første halvåret og akkumulerte tap, fortsatt sterkt påvirket av pandemien og den massive økningen i drivstoffkostnader, vil ikke Brussels Airlines nå en pause for hele året. Flyselskapet sikter fortsatt mot et positivt resultat for 2023.

Brussels Airlines og dets arbeidspartnere fortsetter å jobbe med fremtiden
I tillegg til den målsatte veksten for 2023, vokste flyselskapet allerede med ett langdistanse- og to mellomdistansefly det siste kvartalet. Rekrutteringskampanjen som fulgte bekreftet dens attraktivitet som arbeidsgiver med mer enn 12.000 1.800 søknader (hvorav mer enn 300 XNUMX pilotkandidater) som førte til nesten XNUMX nyansettelser. Brussels Airlines har nå 3.217 ansatte, ifølge det belgiske flyselskapet.

Relaterte artikler:
Kalenderpakke
Utskriftsvennlig, PDF og e-post