DVDP-bredde=

Ikke gjør fare fare, da er det ikke noe problem i det hele tatt, selv om det ikke er gitt noen vedtak fra statsråden.

Ungdomsdomstolen i Antwerpen indikerte at det ikke er rettslig grunnlag for å bøtelegge mindreårige for billettpris og har opphevet en bot på 81 euro for billettpris fra en mindreårig. Ifølge ungdomsdomstolen i Antwerpen er det ikke første gang at en ungdomsdommer har annullert en bot for fareunndragelse, fordi det ikke ble gitt noen pålegg fra ministeren. 

"Forskriften er allerede fra forrige lov. Ved inngangen til dette året informerte ombudsmannen oss om at det ikke forelå noen gjennomføringsvedtak. Vi tok da umiddelbart de nødvendige skritt for å utarbeide det gjennomføringsvedtaket, men det er ennå ikke offentliggjort i Staatsblad. Vi har nok en gang bedt Staatsblad om å behandle dette snarest."

Rettens dom var klar. Loven som De Lijn baserer seg på sier at ministrene i den flamske regjeringen tydelig skal angi hvor høy boten til De Lijn kan bli dersom du ikke har en gyldig billett. Ungdomsdomstolen fant imidlertid ikke en implementeringsavgjørelse fra den flamske regjeringen om dette.

«Det er ikke opp til De Lijn å fylle tomrommet som den flamske regjeringen tilsynelatende har etterlatt på egen hånd», het det i dommen. "I dag er det ingen juridisk grunnlag for De Lijn å ilegge administrative bøter på mindreårige for å unnvike billettprisen."

årsaken

Tidligere har inspektører fra De Lijn utarbeidet en offisiell rapport på 81 euro. Senere fulgte en purring på nesten 140 euro fra et namsmannskontor. Boten ble anket til ungdomsdomstolen og med suksess, fordi den slo fast at De Lijn ikke skulle ha ilagt henne en bot i det hele tatt. 

Les også  Mer komfort i nye trikker fra De Lijn

En bot på De Lijn kan variere fra 20 euro til 500 euro og avhenger av bruddet ditt ( typen 1 , typen 2 of typen 3 ), alderen din og om du har blitt bøtelagt de siste 12 månedene.

Relaterte artikler:
Utskriftsvennlig, PDF og e-post