Vi kan dra slutsatsen att det fortfarande finns en lång väg från rikstäckande täckning för vätgasinfrastruktur. Detta står naturligtvis i vägen för utrullningen av vätgasfordon. Representanthusets ledamöter noterar också att det är dags för svar på några frågor. VVD-medlemmarna indikerar att de hör för lite från skåpet,
medan det enligt deras åsikt ger stora fördelar att ha en ogenomskinlig infrastruktur för väg- och vattentransport.

Inom ramen för de två första anbuden i klimatdemonstrationssystemet
Teknik och innovation inom transport (DKTI), 19 vätepåfyllningsstationer kommer att realiseras, enligt Cora van Nieuwenhuizen. Tre av dessa bensinstationer har nu slutförts, vilket innebär att det totala antalet vätgaspåfyllningsstationer i Nederländerna är fem. För de 16 bensinstationer som kommer att realiseras i samband med
Enligt ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning förväntas de berörda företagen vara operativa före slutet av 2021. 

Det tredje anbudet i DKTI-ordningen kommer också att ge möjligheter att realisera vätgaspåfyllningsstationer inom ramen för befintliga projektkategorier, testmark och samfinansiering, liksom den nya projektkategorin inlärning med hjälp av. Minister van Nieuwenhuizen räknar med att öppna det tredje anbudet för DKTI-systemet i början av 2021.

passionerade människor som Lisa

Byggs tillsammans med passionerade människor som Commercial Manager Hydrogen Lisa Shell vätgasstationer i hela Nederländerna. Shell har kunskapen, tekniken och ambitionen att spela en aktiv roll i den förändrade efterfrågan på energi. Det brådskande är tydligt för alla. Branschen har arbetat med väte i årtionden, inklusive vårt raffinaderi i Pernis. Nu är det dags att satsa större, för det passar så bra in i en mosaik av lösningar: sol, vind, fossil, elektrisk. Väte spelar en nyckelroll för framgången för den holländska energiomställningen. Och då helst grönt väte, tillverkat med el från vind eller sol och utan koldioxidutsläpp.

mindre framgångsrik än förväntat

Detta beror främst på det faktum att vi fortfarande är i inlärningsfasen,
involverar både utvecklare av bensinstationer och tillståndsmyndigheterna
få erfarenhet av infrastruktur för tankning av vätgas. DKTI är rätt sak
instrument för att svara på detta eftersom de är förutom att förverkliga individen
ägnar särskild uppmärksamhet åt identifieringen av flaskhalsar och investeringar
dela kunskap och erfarenheter i detta avseende. 

”I allmänhet drar jag slutsatsen att utvecklingen av vätepåfyllningsstationer
mindre framgångsrik än vad investerare har i början av projektet
förväntat. ”, sade Cora van Nieuwenhuizen i ett brev till underhuset.

Dessutom visar erfarenheterna av de två första anbuden att brist på tillräckligt första kunder i synnerhet är en flaskhals för utrullning av vätepåfyllningsstationer. Med introduktionen av den nya projektkategorin lärande med hjälp av svarar DKTI på detta genom att erbjuda möjligheten att subventionera (initialt) små lastbilar. Genom att låta användare få erfarenhet av dess användning i normal operativ verksamhet främjas processinnovation och den totala ägandekostnaden för en vätgasbil kan minskas. Det här kommer att
har också en positiv effekt på efterfrågan på vätgaspåfyllningsstationer.

Läs också: Europa gör plats för EV, väte och hemmabatterier

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Väte

Att investera i bensinstationer är fortfarande svårt för företagare om det inte finns några kunder.

Cora van Nieuwenhuizen
programvara för taxibolag
Utskriftsvänlig, PDF och e-post