Det är alltid praktiskt att ha en app på din telefon som låter dig ringa en taxi eller boka en resa när du behöver det. Det finns gott om taxiprogram, men de flesta syftar bara till att låta kunden boka en åktur. Ändå bör dessa appar inte bara vara avsedda att låta kunden göra sin resebokning, de borde erbjuda mer för både kunden och föraren. Eindhoven-företaget Pitane BV förra veckan tog ett antal uppdateringar av Pitane Arrive och Pitane Driver till butiken med överraskande nya alternativ när det gäller förar- och kundsäkerhet.

Det fantastiska alternativet till fordonsdatorn och svaret på tillhandahållandet av extra tjänster är Pitane Driver. Denna app erbjuder överlägset alla möjligheter som man kan förvänta sig. Det finns flera betalningsalternativ, till exempel kontanter, kreditkort eller enkel betalning med iDeal eller Tikkie. Kunden har också extra alternativ i den kostnadsfria Pitane Arrive-appen. Medan du väntar på din resa kan du se bilens plats på kartan och veta i förväg vem som kommer. 

ingen främling

Föraren är inte heller främmande för att i appen kan kunden, om transportföretaget önskar, se föraren i förväg så att han eller hon vet vem de kommer ifrån. Du kan vara säker på att du kommer att hämtas av en officiell taxichaufför, eftersom appen endast använder kvalificerade och certifierade förare från många regionala taxibolag från Amsterdam, Haag, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Leuven, Antwerpen och Bryssel. Att se vem föraren är ger mer förtroende för kunden, men också föraren, för han kan också i förväg se vem som går vidare med honom. Slutligen måste förarens pass också vara synligt för kunden i taxin, så varför inte i kundens app. Och kunden bestämmer om han vill visa sin profilbild för föraren.

säkerhet i fråga

Allt oftare ser vi en i de stora städerna vilda västern med taxibilar. Företag som Uber driver reglerna och bryter dem. Bedrägeri, Uber-kontohantering och otillräcklig vilotid för Uber-förare. Dessutom arbetar dessa Uber-förare mycket hårt och kan knappt tjäna en anständig kost. Mycket av fördelarna gynnar Uber och belastningen för förarna. Naturligtvis har många fördelar att beställa taxi via en app. Det är säkert när du vet vem taxichauffören är och hur länge han har arbetat på sitt skift. Men Uber ignorerar också reglerna. Handeln med Uber-konton visar det igen. Återigen är detta inte Ubers ansvar och de förmedlar det igen. 

På detta sätt kan du som kund inte veta om föraren kan ta dig hem säkert. Vårt råd är att använda ett erkänt regionalt taxiföretag och se till att du har en bra app i fickan, till exempel Pitane Arrive, eller hitta en förare med en Pitane Driver App. Då vet du åtminstone att bokning, betalning och säkerhet är välorganiserade.

Läs också: TOMP måste avsluta spaghetti av anslutningar

Pitane Driver App - Samsung
Utskriftsvänlig, PDF och e-post