Vi kan slå upp terrasserna, men kanske är rådet att leta efter en täckt terrass. Lördag kväll blir vinden mindre stark och det är enligt Jaco van Wezel en preliminär introduktion till ett lugnare vädermönster som vi troligen kommer att möta under pingsten. För utomhusaktiviteter under pingsthelgen måste fräscha och omväxlande väder tas med i beräkningen. Det finns en daglig risk för regnskurar, eventuellt också med lite hagel eller åska. Maximalt är cirka 15 grader. Inte en idealisk situation för terrasserna som kan öppnas. Risken för duschar kvarstår, men det finns också torra perioder med mer utrymme för solen.

kallaste våren sedan 2013

Med temperaturer mellan 13 och 15 grader förblir den på den friska sidan. Detta gör våren 2021 den kallaste sedan 2013, enligt Weeronline. Endast tre varma dagar har registrerats i De Bilt i år, med temperaturen 20 grader eller högre. Normalt är det cirka XNUMX dagar vid denna tid på året.

catering vill komma igång ...

Regnet och den starka vinden förstörde Scheveningen. Tyvärr övergavs Scheveningen-terrasserna igen på lördag. Ingen frukost på stranden den här gången eftersom många strandbarer har stängt. Med det här vädret är det ingen mening, Scheveningen är nästan utrotad i dåligt väder.

Cateringentreprenörer är glada att de kan hålla öppet till kl. 20.00. På fredag ​​kväll innebar det kalla vädret att vi letade efter en plats på en täckt och uppvärmd terrass. För många företagare är ytterligare ett problem att hitta personal för driften och hjälp i köket. Många företagare vågar inte vinka kontrakt så länge gästerna inte kan sitta inne. Dessutom har många av deras fast anställda nu fått ett annat jobb. Super glad att kunna ta emot gäster igen, men det finns fortfarande behov av att kunna ta emot gäster inom "ansvarig".

Läs också: Scheveningen säger adjö till parkeringsanbud

Santos Scheveningen
Utskriftsvänlig, PDF och e-post