Affären måste fortfarande godkännas av tillsynsmyndigheter, men alla visste att Transplace kommer att läggas till Uber Freight, den division som underlättar godstrafik. Enligt Financial Times Uber Freight bidrog med 301 miljoner dollar (+ 51%) till intäkterna. Dessa intäktssiffror tar hänsyn till en reservation på 600 miljoner dollar för att betala av förare i Storbritannien som felaktigt utsågs till frilansare av Uber.

taxiturer

Även utan att inkludera denna reservation i omsättningen går leveransgrenen bättre än taxiavdelningen när det gäller omsättning. Leveransgrenen genererar mer omsättning än att göra taxiturer. I viktiga amerikanska städer är efterfrågan på taxiturer nära pre-pandeminivåerna, men en brist på förare hotar. Övertagandet av Transplace är ganska förvånande. Förra året avyttrade Uber sitt segment för självkörande bilar och flygande taxibilar. Uber förblir fortfarande fast i frågor som förluster på flera miljarder dollar, stämningar, konkurrensutredningar och strejkförare. Sammantaget minskar dessa inte självförtroendet hos det största taxiföretaget i världen.

Pitane-programvara

Transplace är en ledande leverantör av hanterade transporttjänster baserade i Frisco, Texas. Företaget hanterar cirka 11 miljarder dollar i godsutgifter via sitt nätverk. Transplace grundades 2000 som ett slags logistikkonsortium för stora lastbilsförare och har sedan dess utökat sitt tjänsteerbjudande genom en blandning av intern teknikutveckling och förvärv. Avsändare som använder SAP, Oracle, JDA och andra TMS eller resursplaneringssystem för företag för att hantera sina försörjningskedjor kan nu lägga in sina data i Transplaces plattformstjänster via standard API-anslutningar. Kunder loggar in på Plattformstjänster via en säker webbportal. 

Läs också: FNV-rättegång mot Uber inleds

Uber förvärvar teknikföretaget Transplace för flera miljarder
Utskriftsvänlig, PDF och e-post