I sommar återupplivas Gent: terrasserna är öppna, stämningen är optimal och shoppinggatorna är klara för kunder. Ge lokala handlare och cateringbranschen ett lyft och delta i inbyteskampanjen som De Lijn startar tillsammans med PUUR Gent. Tack vare sommarens linjekort, mcard10 sommar (tyvärr slutsålt på grund av stor framgång) och sommarsäsongsbiljett kan du resa bekymmersfritt med buss och spårvagn. Har du använt din sommarbiljett helt? Sedan kan du springa till en av våra Gent Lijnwinkels fram till den 15 oktober 2021 och byta din sommarbiljett till en av 2000 kuponger. Så var snabb är budskapet! Denna kupong existerar delvis tack vare PUUR Gent, är värd 10 euro och du väljer själv vid vilken handlare du använder den.

cyklande mekka i Flandern

Medan Antwerpen ligger högst upp på alla internationella listor över cykelvänliga städer, fortsätter Gent att förklara sig cykelstad Flandern. Och inte helt omotiverat, för en sak är klar från början, du måste ha modet för att hålla bilarna ute i stadens centrum. Med införandet av cirkulationsplanen har det varit förbjudet att korsa Gent med bil i fyra år nu. Många parkeringsplatser togs också bort för att göra Gent så ovänligt som möjligt för besökare som kommer på besök med bil. Om du vill komma till Korenlei med bil för att övernatta på Marriott Hotel, kan du nå det via Drabstraat och parkera i hotellets djupa källare. Du betalar sedan 40 EUR extra per natt för din vistelse.

Läs också: Holländska KAR måste göra Ghent spårvagn snabbare

titta ut på Koornmarkt efter spårvagnen
pitan
Utskriftsvänlig, PDF och e-post