Lastbilschauffören René de Baat från Klaaswaal har vunnit det nederländska nationella mästerskapet Safest Driver. På TT Circuit i Assen var den 39-åriga South Hollander den starkaste av 25 finalister på lördagen. Danny Henskens (Berghem) och Pieter Jacobs (Beuningen) tog andra och tredje plats.

Vinsten var speciell för De Baat, eftersom hans far Izaak också hade kvalificerat sig för den sista striden i Assen. "Jag förväntade mig det inte. Säkerhet är ett viktigt tema. Jag betraktar den här utmärkelsen som en trevlig erkännande ”, kommenterade De Baat, yrkesförare på Van der Mark Transport. Efter fem försök var det bara tre finalister kvar. På slutkursen kopplades smidighet till säkerhet och snabbhet. I detta avseende låg De Baat före sina konkurrenter; han var den enda som slutförde hela kursen inom de tillåtna 15 minuterna.

NK var höjdpunkten i TVM Awards, namnet på säkerhetsprogrammet för TVM -försäkringar. Huvudmålet med TVM Awards är att skapa mer medvetenhet om säker körning bland alla trafikanter och på så sätt bidra till transporter och trafiksäkerhet i Nederländerna. Från händerna på Michel Verwoest, VD för TVM -försäkring, fick De Baat TVM -utmärkelsen som tillhör NK Safest Driver.

Säker transport

Transportföretaget Nijman/Zeetank från Spijkenisse vann TVM -priset för säker transport. Det är ett jurypris som tilldelas ett företag som på ett positivt sätt bidrar till transportsäkerheten utifrån sitt sociala ansvar. Juryn består av de åtta partnerna i TVM Awards. Frits Bakker, avdelningschef för Nijman/Zeetank, fick TVM -priset av juryn ordförande Charles Engelaar, marknadsdirektör för Volvo Lastvagnar Nederländerna.

Nijman/Zeetank fick priset eftersom företaget erbjuder sina anställda ”ett komplett säkerhetspaket”. 'På Nijman/Zeetank stannar inte säkerheten när föraren kliver ur sin hytt eller går hem. Privata investeringar görs också i säkerheten för de anställda ”, enligt juryn.

Riddare Remco Kompier

TVM Award Ridder 2021 delades ut till Remco Kompier från Nieuwegein. I mars räddade lastbilschauffören för transportföretaget Van der Wal från Utrecht ett offer från en bil som ramlat i vattnet vid en olycka på A28.

TVM Awards är ett initiativ av TVM -försäkring med stöd av åtta inblandade partner. Partnerna är: Volvo Lastvagnar Nederländerna, Continental Benelux, Van Eijck Groep, BP, Advance Groep, Veilig Verkeer Nederland, ANWB och STL.

Läs också: Transportföretag på väg till en hållbar transportsektor 

Utskriftsvänlig, PDF och e-post