Med egna ord har Haag kommun, tillsammans med de tre skoterdelningsleverantörerna, gjort mycket under de senaste månaderna för att minska parkeringsproblemet som delade skotrar orsakar. Till exempel har speciella parkeringsplatser skapats längs kusten för delade skotrar och det finns alltid parkeringsvagnar på parkeringsplatserna under soliga dagar. Korta linjer mellan kommunen, rapporteringscentret Olägenhet och skoterdelningsleverantörerna innebar att en lösning alltid kunde hittas snabbt om något hotade att gå fel.

ytterligare åtgärder

Ett antal åtgärder följde i juli. Till exempel sågs parkeringsplatser för delade skotrar i appen inte längre som ett parkeringsalternativ och du kunde inte längre avsluta en åktur. Kommunen utökade också ett antal "populära" parkeringsplatser. Leverantörerna i sin tur såg alltid till att parkeringsplatserna var tomma i början av stranddagen genom att ta bort alla parkerade skotrar där på natten eller tidigt på morgonen. Kampanjen #scooterskills fokuserade på att förändra beteendet hos mestadels unga skoteråkare.

Stötar

Från och med den här veckan kommer nio hastighetsdämpare att installeras på Dr. Lelykade. Trösklarna kommer att placeras i 30 kilometer zonen på huvudbanan mellan rondellen Westduinweg och Kranenburgweg. Denna åtgärd från handlingsplanen vidtogs för att förbättra trafiksäkerheten och för att förhindra störningar från fortkörande bil- och motorcykeltrafik. 

Arbetet beräknas pågå till slutet av vecka 42. Det kommer att utföras i etapper; det finns en avledningsväg för varje fas. Trafikkontrollanter används vid behov. Parkera endast på de angivna platserna, annars kan räddningstjänsten inte passera i en nödsituation

Läs också: Rover Haag vill ha ett snabbt anbud för nya spårvagnar

ingenting är vackrare än att åka skoter längs Boulevard
Utskriftsvänlig, PDF och e-post