Vi fick vänta länge på det, men som tur är har nästan alla coronaåtgärder försvunnit. Avståndsregeln på en och en halv meter har ändrats till brådskande råd men är inte längre obligatorisk. Vi kan alla gå tillbaka på vägen för att gå till jobbet och på många ställen är munhättan också borta från banan. Sedan 22 september har karantänreglerna för resor till Nederländerna också ändrats. 

Vaccinerade resenärer från USA, Storbritannien och andra mycket högriskområden behöver inte längre komma in Quarantaine. På flygplatsen (i alla fall från säkerhetskontrollen och vidare på platser som kan anvisas av flygplatsen, såsom avgångs- och ankomsthallar, är en mask obligatorisk. I tåg, taxibilar, flygplan, bussar, spårvagnar, tunnelbana och annan kommersiell För personlig transport är det fortfarande obligatoriskt att bära munskydd. 

Skyldigheten att bära ansiktsmask gäller inte längre på plattformar och stationer. De holländska järnvägarna och ProRail har varit mycket upptagna sedan den här veckan med att ta bort alla klistermärken för koronamått vid stationerna. På klistermärkena står det: bära en munskydd, håll till höger och håll en och en halv meter bort. 

Dessa klistermärken applicerades på stationer i hela Nederländerna i maj 2020 för att påpeka de viktiga koronaåtgärderna för alla som använder kollektivtrafik. Efter ett och ett halvt år kan vi äntligen säga hejdå till de flesta coronaåtgärderna. Det är ganska jobbigt att ta bort alla klistermärken från stationerna, de kommer förmodligen att arbeta med det hela oktober.

Läs också: Vi är inte längre vana vid att stå i trafiken

Corona klistermärken på plattformen.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post