Leaseboot öppnar det första showroomet för privat båtuthyrning i Benelux måndagen den 6 december. I upplevelsecentret längs A7 i Joure finns åttio olika slupar, tenderar och konsolbåtar av ett tjugotal olika märken utställda som alla kan leasas.

Leaseboot var först i Nederländerna som började erbjuda privatleasing för båtar i mars i år. Initiativtagarna Martijn Draaisma och Sander Verheul vill göra sin egen båt tillgänglig och genomförbar för fler människor genom att ta bort de ekonomiska och operativa hindren. Fram till nu var privatleasing främst känt inom bilvärlden. Detta koncept fanns ännu inte i Nederländerna för båtar. Enligt de två passar privatleasing av båtar in i tidsandan eftersom användningen av produkter blir viktigare än ägande, bland annat inom ramen för hållbarhet och cirkulär ekonomi. Dessutom ger det i coronatider fler människor möjlighet att gå ut och ta sig på vattnet.

Förutom onlineplattformen www.leaseboot.com, där människor kan välja sin egen båt, ville Leaseboot också skapa en central, fysisk plats där konsumenterna själva kan känna och se vilken båt som passar bäst för deras önskemål. Det sparar många resor till återförsäljare i landet.

”Det är viktigt för oss att konsumenten verkligen gör rätt val för rätt båt och väljer det koncept som passar honom eller henne bäst. Upplevelsecentret är så mycket mer än ett vanligt showroom. Vi har skapat en unik plats för inspiration som kommer att få hjärtan hos både nya och erfarna vattensportsentusiaster att slå snabbare.”

Sander Verheul.

Upplevelsecentret på Marconiweg 11 i Joure öppnar officiellt sina dörrar måndagen den 6 december kl. 10.00. Den festliga invigningen följer onsdagen den 29 december som intresserade kan anmäla sig till. Corona-reglerna följs strikt. Upplevelsecentret är öppet onsdag till fredag ​​10.00-16.00 och på lördagar 10.00-15.00. Det går även bra att boka tid utanför ordinarie öppettider. Tid för detta kan bokas på hemsidan. Förutom ett fysiskt möte är det möjligt att planera ett Zoom-videomöte.

Förutom konsumenter utnyttjar också allt fler företagskunder, som uthyrningsföretag, möjligheten att leasa båtar. För dem erbjuder företaget ett operationellt leasingavtal. Hos Leaseboot seglar kunderna för ett fast belopp per månad och förutom användningen av båten ingår även underhåll, vinterförvaring, transport, försäkring och haverihjälp. Precis som med leasingbilar behöver de bara ordna båtplats för sommaren och bränsle eller el själva.

Läs också: Personligt bilägande försvinner enligt Siemens Mobility

Från och med den 6 december kan du även välja din egen privata leasingbåt i showroomet på Joure.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post