De Londense taxichauffeur Spencer Kurash is overleden nadat hij mogelijk het coronavirus heeft opgelopen in zijn taxi. Volgens het rapport, zegt de familie van de Britse taxichauffeur, is hij gestorven aan het coronavirus door het ontvangen van contant geld bij het afrekenen. De 56-jarige Spencer bleef als taxichauffeur in heel Londen doorwerken, zelfs toen de pandemie van COVID-19 zich verspreidde, meldde de Mirror.

Op 18 maart begon hij tijdens een van zijn diensten symptomen te ontwikkelen die verband hielden met het virus. Zijn gezondheid bleef achteruitgaan en afgelopen woensdag overleed hij in zijn huis in Oost-Londen, aldus het rapport. Paramedici probeerden hem nog te redden, maar dat was tevergeefs. 

Spencer was ruim 22 jaar taxichauffeur en houder van een Tottenham Spurs-abonnement, een voetbalclub in de wijk Tottenham. Zijn 19-jarige vrouw, Esther, probeerde nog tevergeefs te reanimeren en belde 999. Paramedici werkten een uur aan Spencer, maar konden hem niet meer redden.

Het vreselijke nieuws sloeg in als een bom bij veel Londense taxichauffeurs die nog steeds aan de slag zijn. De publieke opinie denkt dat het tijd wordt dat de regering en de bonden tussenbeide komen en taxichauffeurs stoppen met werken voor hun eigen veiligheid en die van het publiek dat een taxi gebruikt.

Volgens de laatste cijfers van de John Hopkins University heeft het Verenigd Koninkrijk minstens 1.000 doden gemeld en heeft het virus zich verspreidt onder meer dan 17.000 mensen in het hele land.

Foto: Facebook

Lees ook: Transvision zet expertise in voor vervoer van IC-patiënten

Corona Pandemie
Lees ook  Turks-Antwerpse taxichauffeur Kaya omarmt zijn Chiron technologie
Print Friendly, PDF & Email