Ebusco, leverandør av elektriske busser og depotladere, og Rocsys, leverandør av plug-in-roboter, jobber sammen for å automatisere bussdepoter gjennom robotisering. Den innovative roboten sørger for at CCS-pluggen til depotladeren automatisk og 100% plugges riktig i kontakten.

De viktigste fordelene

“Fordelene med å automatisere bussdepoter er enorme og mangfoldige: ved å automatisere denne prosessen trenger ingen menneskelige hender å være involvert, og det har to store fordeler. For det første sparer dette tid (tid er penger), men kanskje enda viktigere er at transportselskaper eliminerer risikoen for at en buss ved et uhell ikke vil bli ladet om morgenen, fordi støpselet ikke ble satt ordentlig inn i bussen eller noen glemte du kan henge bussen på pluggen. ”, sier Peter Bijvelds, administrerende direktør Ebusco.

Viktig i valget mellom strømavtrekksskuffer og pluggskuffer

Automatisering er et viktig tillegg til utvelgelsesprosessen for bruk av bussflåten i en konsesjon. Det er ofte nødvendig å avgjøre på et tidlig tidspunkt hvordan og hvor elektriske busser lades. Ebusco har en veldig klar visjon om dette: plugglading er den beste løsningen. Plug-in-lading krever ikke kostbar og tidkrevende infrastruktur; bare ladere må plasseres på et depot. Ebusco-busser er utstyrt med (koboltfri) LFP-batteriteknologi som gjør det mulig å kjøre> 350 km på 1 batterilading. “Det eneste argumentet vi regelmessig hører for lading via strømavtaker, er at ingen trenger å gjøre noe manuelt. Det argumentet er nå også utenfor bordet med denne innovative roboten, sier Bijvelds. "Denne kombinasjonen sparer mye penger, tid og tillatelser sammenlignet med strømavtakerløsninger."

Det er ikke fremtidsmusikk; det er allerede mulig!

”Mange tror at roboter fortsatt er langt unna, men vi viser at det allerede er mulig. Forgjengermodellen til roboten er klar og fungerer. Levering av den første serien med roboter vil finne sted i april 2021, hvoretter en demooppsett vil bli realisert på Ebusco i Deurne. En annen, større serie er planlagt i juli 2021, ”sa Crijn Bouman, administrerende direktør i Rocsys.

fremtiden

Mange flere utviklinger kommer innen automatisering. Roboten blir videreutviklet slik at den kan betjene flere busser samtidig. I tillegg gjøres det mye arbeid med videre standardisering av kommunikasjonen mellom kjøretøy-, lader-, robot- og paraplysystemer. Dermed er hele ladeprosessen klar for autonome elektriske biler.

Les også: Ebusco er ISO 9001 og ISO 14001 sertifisert fra juni

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på whatsapp
Du kan også få Pitane Blue bereiken via WhatsApp.
Send meldingen til: + 316-14792746
WhatsApp
Pitane Driver Tikkie
Utskriftsvennlig, PDF og e-post