Det kan være forskjellige grunner til å ta en gatetaxi. Forskning viser at for 47% av respondentene var reisetiden den viktigste faktoren for å ta gatetaxi. På grunn av manglende tilkobling av offentlig transport på grunn av sen reisetid, eller fordi det i mange tilfeller ikke var offentlig transport i det hele tatt, er dette fortsatt hovedårsaken til at gatetaxi ble brukt. Brukervennlighet ble bare tatt i betraktning av 26% av respondentene i Utrecht når de valgte å ringe en taxi. På stasjoner og på flyplassen var muligheten til å ta med bagasje og hastigheten på tilgjengelighet med taxi hovedårsaken til å unngå offentlig transport. Tilgjengeligheten til destinasjonen var bare en grunn til å ta taxi i 12% av tilfellene.

Også drivere er ikke uviktige for de spurte. Mer enn 58% indikerer at kjøreferdighetene til sjåføren og kunnskapen om å finne destinasjonen er de viktigste argumentene for å vurdere tjenestene til sjåføren. Prisen på turoppgaven er ikke i utgangspunktet viktig, fordi 47% av respondentene indikerer at kundevennlighet og profesjonelt utseende spiller en rolle for å gi en god score. Du kan forvente at bilens tilstand er et viktig poeng i vurderingen av kjøreoppgaven, men overraskende er gode språkferdigheter mye viktigere. Respondentene indikerer at dette siste punktet ofte overlater mye å være ønsket, noe som noen ganger skaper en usikker følelse blant den reisende. For 26% av respondentene er plasseringen av drosjeplassen også en ting som kan gis mer oppmerksomhet.

Les også: Flertallet av taxisjåfører klarer ikke den obligatoriske språktesten

en følelse av sikkerhet er også språket til kunden
Utskriftsvennlig, PDF og e-post