Røyking er og forblir et sensitivt tema. Røyking har vært et tabu på og rundt stasjonen en stund, alle plattformer og stasjoner i landet vårt vil være røykfrie fra 1. oktober 2020. Den siste røykstangen ble donert til jernbanemuseet i fjor. Tobakk selges heller ikke lenger på stasjonene i nærheten av kiosken, StationsHuiskamer og AH for å gå. Til syvende og sist ønsker Dutch Railways at tobakk og relaterte produkter ikke lenger skal være tilgjengelig på stasjonen. Rover Jong ungdomsbevegelse, en del av Rover reiseforening, ønsker nå også røykfrie busstopp i landet vårt. Alle togstasjoner, busser, tog er allerede røykfrie. Nå som buss- og trikkeholdeplassene fremdeles er røykfrie, går ungdomsbevegelsen til Rover-reiseforeningen inn for dette.

- Offentlig transport er sammen med sykkelen en bærekraftig og sunn mobilitetsløsning for fremtiden. Unge mennesker ønsker at kollektivtransport skal bli enda mer bærekraftig og sunnere. Dette passer ikke med usunn røyklukt mens du venter på bussen. Noen regionale og lokale myndigheter har allerede bestemt seg for å stoppe kollektivtransport i deres område røykfritt. Vi oppfordrer alle kommuner og provinser til å gjøre røykfrie buss- og trikkeholdeplasser, men også for eksempel turveiene mellom bussholdeplass og stasjon, slik at all offentlig transport i Nederland er røykfri. "

Marloes Hofstede, talsperson for Rover Jong.

Røver Jong er enig i uttalelsen: 'Mot en røykfri generasjon', som er et initiativ fra Heart Foundation, Lungefondet og KWF. Det er allerede noen regionale og lokale myndigheter i landet vårt som har bestemt seg for å stoppe kollektivtransport i sitt område røykfritt. I Amersfoort har alle holdeplasser en røykfri fortauflis. Denne belegningsstenen oppfordrer reisende til å ikke røyke. Alle stopp i Rotterdam er også røykfrie. Noen kommuner i Twente, Utrecht og Amsterdam har allerede en rekke røykfrie bussholdeplasser. I Gelderland har de også tatt beslutningen om å gjøre alle bussholdeplasser der røykfrie. Likevel er det fortsatt mye arbeid som må gjøres, mange buss- og trikkeholdeplasser er ikke røykfrie i landet vårt. Det vil alltid være tilhengere og motstandere av røyking, det er en aktivitet som vi ser mindre og mindre på gata og også en aktivitet som blir mindre og mindre akseptert av samfunnet.

Les også: Flere og flere folkemengder på veiene og på toget

Utskriftsvennlig, PDF og e-post