Utenriksdepartementet justerer reiserådene for forskjellige land, inkludert Slovakia og Sør -Afrika. Endringene er etter råd fra Nasjonalt institutt for folkehelse og miljø (RIVM).

Slovakia er utpekt som et høyrisikoområde og går fra grønt til gult. Alle som reiser fra dette landet til Nederland trenger et koronasertifikat fra søndag. Dette kan være et vaksinasjonssertifikat, gjenopprettingssertifikat eller negativt testattest.

Bosnia -Hercegovina og Moldova vil bli fjernet fra listen over sikre land av EU torsdag og vil få koden oransje (bare nødvendig reise). Disse landene er utpekt som høyrisikoområder. Reisende til Nederland må vise et koronasertifikat.

Trygge land

Rwanda, Chile og Kuwait vil bli lagt til EUs liste over trygge land på torsdag og vil motta koden gul, og oppfordrer folk til å se opp for risiko. Reisende til Nederland trenger også et korona -sertifikat.

Blant annet Sør-Afrika og Nord-Makedonia skaleres ned fra områder med svært høy til høy risiko. Fargekoden forblir oransje. Reisende til Nederland trenger et corona -sertifikat, men karanteneplikten utløper, det samme gjelder testplikten for vaksinerte reisende.

Som et resultat av vulkanutbruddet på Kanariøyene La Palma har den spanske regjeringen erklært området som et katastrofeområde. Fargekoden til La Palma endres til oransje. Resten av landet forblir gult.

Les også: Brussels Airlines ser en liten økning i forretningsreiser

 

Reiser med et negativt testbevis
Utskriftsvennlig, PDF og e-post