Den daglige nattogforbindelsen mellom Amsterdam og Zürich starter 12. desember 2021. Nightjet Zurich, som nattoget kalles, går daglig i begynnelsen av kvelden fra Amsterdam, Utrecht og Arnhem via Rhein-Ruhr-området til Basel og Zürich. Fra da av kommer et nattog fra Zürich til Nederland i motsatt retning hver morgen. Nattoget til Zürich er den andre forbindelsen som NS legger til i det europeiske nattognettet.
Toget består av fjorten vogner: to sovevogner med senger, fire sofavogner og åtte sittevogner. I lavsesongen består toget av tretten vogner. Et NS -lokomotiv kjører vognene så langt som til Frankfurt. Kolleger fra NS jobber så langt som til Köln eller Frankfurt på dette nattoget.

“Etter at nattoget kom tilbake til Wien, har Nederland blitt koblet til nattognettet i Europa siden mai i år. Nattoget er en klimavennlig og populær måte å reise internasjonalt på. Med nattoget til Zürich legger vi igjen en direkte forbindelse til en europeisk by til timeplanen vår. ”

Marjan Rintel, administrerende direktør NS

Billettsalget startet i dag via blant annet nsinternational.nl. Disse kan bestilles 6 måneder i forveien. Billettene er tilgjengelige fra 38 euro for et sete, fra 50 euro for en køye og soveplassene kan bestilles fra 90 euro. Hvert sovekammer har sitt eget vaskeanlegg (vask med kaldt og varmt vann). Som vanlig med Nightjet er frokost inkludert i køyene og soveplassene. Det er også plass til en rekke sykler på toget.

Rutetabell
Toget forlater Amsterdam Central hver kveld kl. 20.30 og ankommer Zürich klokken 08.05 neste morgen. I motsatt retning kommer Nightjet til Amsterdam klokken 09.14 hver morgen. Zürich og Basel er populære reisemål for både fritids- og forretningsreiser. Reisende til Zürich må fortsatt bytte tog i Hannover eller Frankfurt, for eksempel. Fra Basel og Zürich vil du snart også enkelt reise til flere destinasjoner i Sveits og Italia. Reisende kan også reise med dette nattoget til for eksempel Rhein-Ruhr-området.

test
I den kommende perioden vil NS, sammen med partnere SBB, ÖBB og DB, prikke i -tallet og krysse t -tallet for å kunne starte i desember. For eksempel skal vi kjøre flere prøvekjøringer fra Sveits til Nederland i den kommende perioden. Deretter tester vi blant annet de logistiske prosessene, kombinasjonen av forskjellige vogner med lokomotivene, men vi prøver for eksempel også bilvask på Watergraafsmeer rangeringstun.

Les også: Middelburg stasjon ble totalrenovert i årene som kommer

Zürich Hauptbahnhof
Utskriftsvennlig, PDF og e-post