Nylig startet ungdomsorganisasjonen TeamAlert kampanjen «Rij Ballonvrij» igjen. Målet med denne kampanjen er å bekjempe bruken av lattergass bak rattet blant ungdom. Bruken av lystgass i trafikken blir stadig mer vanlig i Nederland. I fjor registrerte politiet nærmere 2019 trafikkhendelser med lystgass, mens 1700 ble anmeldt i XNUMX. Selv om lattergass er forbudt i trafikken og det er høye bøter for dette, bruker ungdom noen ganger en ballong bak rattet. For dem er bilen stedet for å bruke lattergass; det er et komfortabelt sted med mye privatliv, ifølge tidligere forskning fra TeamAlert. Som et resultat tar unge mennesker raskt valget om å kjøre under påvirkning av lattergass, og de ser ikke lenger faren på grunn av effekten av stoffet. Bruk av lystgass i bilen påvirker sterkt førerens reaksjon og dømmekraft.

"Ikke vær en klovn i trafikken"

For TeamAlert er det klart: bruk av lattergass i trafikken er livsfarlig. For å takle dette problemet startet TeamAlert i 2020 med kampanjen «Fri ballonger». Fortsettelsen av denne kampanjen starter i dag. Med slagordet «ikke vær en klovn i trafikken» ønsker TeamAlert å vise unge sjåfører og unge passasjerer at lattergass ikke er greit i trafikken.

– Politiet ser i økende grad ulykker i trafikken som kan ha involvert lattergass. Dessverre er det derfor påtrengende nødvendig å påpeke overfor ungdom effektene av å bruke lystgass i trafikken. Ikke utsett deg selv og andre med fare for alvorlige ulykker. Ikke sett deg bak rattet under påvirkning av lystgass og be vennene dine om å ikke gjøre det heller.»

Barbara Visser, minister for infrastruktur og vannforvaltning.

Under kampanjen vil TeamAlert snakke med ungdom om lystgass i trafikken via sosiale medier og ungdomsarbeidere, basert på uttalelser om dette temaet. I tillegg viser TeamAlert ungdommens mening om lattergass i trafikken i en kampanjevideo. På nettstedet til "Row Balloon Free" TeamAlert gir informasjon om lystgass påvirkning på din kjøreatferd og tips for å forhindre lystgass mens du kjører.

Les også  Lattergassbruk i trafikken er bekymringsfullt

Morsom action i Utrecht

I tillegg til å lansere kampanjen online, arrangerte TeamAlert nylig en morsom kampanje i sentrum av Utrecht, ved Stadhuisbrug. Der snakket ungdomsopplysningsansvarlige med ungdom om lystgass i trafikken.

Les også: Fornyet kampanje for viktigheten av god sykkelbelysning

I fjor registrerte politiet nesten 3000 trafikkhendelser med lattergass.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post