Etter to tiår med vanskeligheter med poldertoleransepolitikken, ble Nederland forbigått. I Canada er cannabis nå lovlig mange steder. Taxi- og måltidsleveringsselskapet Uber gir kanadiske kunder muligheten til å bestille gress og deretter hente det i butikken. Dette har vært mulig siden mandag med blant annet Uber Eats i byen Toronto. Det var allerede mulig å få levert brennevin, akkurat som i Nederland.

Ifølge Uber vil partnerskapet med den kanadiske marihuanaprodusenten Tokyo Smoke sikre at voksne kan kjøpe lovlig sikker cannabis. Ifølge måltidsleverandøren vil det også bidra til å bekjempe det illegale markedet. Cannabis er nå lovlig mange steder. Taxi og selskap for levering av måltider Uber gir også kanadiske kunder muligheten til å bestille gress. Alle som bestiller gress via appen må gå og hente det selv. På denne måten kan alder og identitetskort kontrolleres.

vekstmarkedet

Salg av cannabis til rekreasjonsbruk ble legalisert i Canada for tre år siden i 2018. Likevel kontrollerer illegale produsenter fortsatt en stor del av salget. Etterspørselen etter cannabisprodukter økte betydelig i fjor da folk ofte var hjemme under nedstengningene. Den kanadiske regjeringen forventer at cannabismarkedet vil fortsette å vokse i årene som kommer. Uber håper dermed å bekjempe det illegale markedet på denne måten og har tidligere uttalt at de ønsket å rette seg mot det raskt voksende cannabismarkedet. Administrerende direktør Dara Khosrowshahi sa i april at selskapet vurderer hjemlevering av cannabis i USA når loven tillater det.

Les også: Det russiske teknologiselskapet Yandex fortsetter uten Uber

Uber sa tidligere at de ønsket å målrette seg mot det raskt voksende cannabismarkedet.
Utskriftsvennlig, PDF og e-post